Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Beskæftigelse

Læs mere om Beskæftigelse i Aabenraa Kommune her.

Indhold

  Aabenraa Kommune fører en aktiv beskæftigelsespolitik. Det gør vi ved at investere målrettet på områder, hvor vi forventer positive effekter for borgere, virksomheder og for kommunens økonomi.

  Velfærdsaftalen 
  Velfærdsaftalen er en lokalpolitisk vedtaget aftale, som danner rammen om al udvikling på beskæftigelsesområdet i kommunen frem til 2026. Projektet er startet med udpegelsen som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet, men efter regeringens tilbagetrækning af projektet har et enigt arbejdsmarkedsudvalg vedtaget en lokal aftale. Velfærdsaftalen er et udtryk for at se indad med et ønske om en endnu bedre beskæftigelsesindsats for borgere og virksomheder i kommunen. Projektet løber fra 2024-2026 og vil bestå af prøvehandlinger og andre udviklingstiltag. 

  Beskæftigelsesplan 2023-26
  Beskæftigelsesplan 2023-26 indeholder en beskrivelse af indsatser og strategier for de kommende år.

  Integrationspolitik
  Integrationspolitikken skal medvirke til at skabe Det Gode Liv for alle kommunens borgere.
  I forlængelse af den tværgående integrationspolitik har Aabenraa Kommune udarbejdet et Inspirationskatalog omkring god integration.

  Arbejdsmarkedsudvalget godkendte i oktober praksis for vejledning om repatriering i Aabenraa Kommune. Læs mere om repatriering i Aabenraa Kommune her.