Gå til hovedindhold

Designmanual

logo

Designmanual

Aabenraa Kommunes designmanual er vores fælles redskab til at sætte retning og ramme for kommunens grafiske udtryk.

Designmanualens skal sikre genkendelighed på tværs af budskaber, medier og platforme, og den skal sikre, at vores visuelle udtryk både er tydeligt og stringent, samtidig med at der skal være plads til kreativ udfoldelse og bred kommunikation, når det er nødvendigt.

For at gøre designmanualens til et værktøj, der er let at bruge i praksis, er designmanualen inddelt i to spor:

SPOR 1 bruges til sags- og myndighedskommunikation, og er holdt i ensartede og stringente rammer. Her er rammerne begrænsede, layoutet neutralt og designet fokuseret. Alt sammen for at sætte budskabet i centrum, og for at understrege Aabenraa Kommunes rolle som myndighed.

SPOR 2 bruges til kampagne- og projektkommunikation, og åbner for brug af udvidede muligheder, der giver plads og rum til at give budskaberne den visuelle indpakning, der kan være nødvendig for at formidle og skabe kontakt til både brede og specifikke målgrupper. Dog uden at genkendeligheden forsvinder.

Når vi bruger designmanualen, er det vigtigt, at vi sammen sikrer, at retningslinjerne respekteres, så vi kan blive ved med at fastholde den tydelige og genkendelige profil for Aabenraa Kommune, der er essentiel for vores troværdighed – både som kommune, organisation og myndighed.

Ansøgning om brug af logo og byvåben
Download