Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Partner Jobmatch skal få flere til at arbejde og bosætte sig i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune lancerer sammen med Business Aabenraa og Jobcenter Aabenraa Partner Jobmatch – et håndholdt koncept, der skal hjælpe kommunens virksomheder med at tiltrække de rette medarbejdere og samtidig få flere familier til at bosætte sig i kommunen.

26. apr. 2024

Indhold

  Du har fået tilbudt drømmejobbet, og familien er klar til at flytte til området – hvis din partner finder job.

  Det manglende job til partneren er ofte grunden til, at jobkandidater takker nej til virksomheders jobtilbud eller forlader jobbet alt for hurtigt på grund af lange pendlingstider. Derfor sætter Aabenraa Kommune sammen med Jobcenter Aabenraa og Business Aabenraa nu strøm til konceptet Partner Jobmatch. Partner Jobmatch skal hjælpe medarbejderes partnere med at få job i Aabenraa Kommune og dermed hjælpe virksomhederne med at tiltrække og fastholde medarbejdere – noget som mange virksomheder landet over kæmper med i denne tid.

  - Det er en vigtig del af Aabenraa Kommunes erhvervsservice, at vi understøtter kommunens virksomheder i at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Lige nu oplever vi, at mange virksomheder er ekstraordinært udfordrede med at få de rette medarbejdere, på grund af den historisk lave ledighed – og her kan Partner Jobmatch være et afgørende middel til at løse udfordringen, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen.

  Partnerens personlige jobagent
  Man kan sammenligne Partner Jobmatch konceptet med en personlig jobagent. Aabenraa Kommune, Business Aabenraa og Jobcenter Aabenraa faciliterer jobjagten for den jobsøgende partner på baggrund af en indledende samtale.

  En af måderne jobsøgningen bliver faciliteret på, er ved at sætte Jobcenter Aabenraa og Business Aabenraas store erhvervsnetværk i spil.

  Nye kræfter skal understøtte indsatsen
  For at give Partner Jobmatch luft under vingerne, har man i Business Aabenraa ansat en ny erhvervskonsulent, der skal sikre, at flest mulige virksomheder og jobsøgende får gavn af det.

  - Vi er meget glade for, at det har været muligt at ansætte Bettina Holst, som dén ekstra ressource, der kan løfte opgaven for os, i tæt samarbejde med bosætningsteamet i Aabenraa Kommune og jobcenteret. Det gør, at vi kan arbejde målrettet med indsatsen, så flest mulige virksomheder kan bruge Partner Jobmatch som et aktiv i deres rekrutteringsstrategi og samtidig bidrage til lokalområdets udvikling, siger Charlotte Hylleberg, direktør i Business Aabenraa.

  Partner Jobmatch: Sådan fungerer det:

  • Partneren skal henvende sig til bosætningsteamet i Aabenraa Kommune på tilflytter@aabenraa.dk.
  • Partneren bliver herefter inviteret til en indledende dialog hvor partnerens færdigheder, erfaringer og jobpræferencer bliver kortlagt.
  • Partnerens kvalifikationer og ønsker matches med potentielle jobmuligheder, og der lægges en fælles plan for den videre jobsøgning.