Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Arbejdsmarkedsudvalget indgår lokal velfærdsaftale for Aabenraa Kommune

I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter afslag fra Beskæftigelsesministeriet i august vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en...

14. sep. 2023

Indhold

  Efter afslaget på en national velfærdsaftale på beskæftigelsesområdet vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at indgå deres egen lokale velfærdsaftale. Det oprindelige politiske formål, den gode energi i projektet og den grundige forberedelse ligger til grund for den aftale, som Arbejdsmarkedsudvalget underskrev i går.

  - Jeg er glad for, at vi i Arbejdsmarkedsudvalget har valgt at fortsætte med velfærdsaftaleprojektet. Ikke i de rammer, vi have ønsket og troet, men vores intention og politiske formål forbliver det samme. Vi tror på, at vi kan tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen endnu bedre og skabe merværdi for borgere, virksomheder og medarbejdere, også inden for de eksisterende rammer, siger Dorrit Knudsen, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

  Den lokale velfærdsaftale løber fra 1. januar 2024 til udgangen af 2026 og vil være projektrammen for det igangværende og kommende strategiske udviklingsarbejde på beskæftigelsesområdet i kommunen. I den kommende tid arbejder Jobcenteret og forvaltningen videre med at planlægge interne indsatser og prøvehandlinger, der løbende vil blive evalueret og tilpasset.

  - Det giver god mening at arbejde videre med en lokal velfærdsaftale. Der har fra begyndelsen været et stort politisk engagement og interesse, og både ledelse og medarbejdere på jobcenteret har lagt mange timer i idéudvikling og forberedelse. Alt det løfter vi ind i den lokale velfærdsaftale for Aabenraa Kommune til gavn for vores borgere, virksomheder og medarbejdere, siger vicekommunaldirektør Søren Lorenzen.

  På onsdagens udvalgsmøde underskrev Arbejdsmarkedsudvalget velfærdsaftalen.

  Fakta:

  I den lokale velfærdsaftale i Aabenraa Kommune vil der i projektperioden arbejdes med strategiske udviklingspotentialer og prøvehandlinger, som giver mulighed for at afprøve ændringer i praksis. Der vil blandt andet blive arbejdet med:

  • Digitalisering
  • Rejsehold for sygedagpengesager
  • Øget mulighed for videovejledning
  • Flere og bedre småjobs
  • Mindre bureaukrati
  • Styrket virksomhedssamarbejde

  Følg med på www.aabenraa.dk fra januar 2024