Gå til hovedindhold

logo
Pressemeddelelse

Aabenraa Kommune og Syd- og Sønderjyllands politi kan ikke genkende billede af ny uro i Aabenraa

Hverken Aabenraa Kommune eller Syd- og Sønderjyllands Politi kan genkende, at der igen skulle være problemer med utryghedsskabende adfærd eller bilræs i Aabenraa.

16. nov. 2023

Indhold

  For to år siden var området omkring Madevej i Aabenraa centrum i årets sidste måneder præget af utryghedsskabende adfærd fra grupper af unge, der kørte stærkt og affyrede ulovligt fyrværkeri. En adfærd, der dengang skabte utryghed i midtbyen. Efterfølgende gik Aabenraa Kommune og  Syd- og Sønderjyllands Politi i dialog om, hvilke tiltag der kunne tages for at undgå, at uroen skulle gentage sig.

  - Med glæde har vi konstateret, at vores fælles tiltag med blandt andet kameraovervågning, dialog med de unge og øget fokus fra både kommunens SSP-konsulenter og politiet har skabt ro i området omkring Madevej, som ellers var hårdt præget af uro tidligere, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

  Hos kommunens SSP-konsulenter, som er et kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem skoler, sociale myndigheder og politiet, har man ikke kendskab til, at uroen skulle være flyttet til et nyt sted.

  - Vi har ikke fået meldinger om, at der skulle være uroligheder hverken i forbindelse med, at en række bilentusiaster jævnligt mødes i udkanten af Aabenraa, eller, at der skulle være bilræs på havnen, men vi tager gerne en dialog med gruppen for at høre, hvad de mener problemet er, understreger borgmesteren.

  Heller ikke hos Syd- og Sønderjyllands Politi kender man til, at der skulle være problemer igen:

  - Vi har ikke oplevet eller fået anmeldelser om, at der skulle være bilræs eller anden utryghedsskabende adfærd på havnen i Aabenraa, men vil udvide vores fokus til også at omfatte havneområdet, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

  Hos politiet understreger man desuden, at man har været glade for samarbejdet med kommunen.

  - Vi vil fortsætte det gode samarbejde med kommunen og dialogen med de unge. Samtidig opfordrer vi borgerne til at kontakte os, hvis man oplever bilræs eller anden utryghedsskabende adfærd, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

  Syd- og Sønderjyllands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.