Gå til hovedindhold

Videregående uddannelser

Du kan vælge mellem flere videregående uddannelser i Syd- og Sønderjylland. I Aabenraa kan du læse til pædagog, pædagogisk assistent, socialrådgiver – og sygeplejerske .

Indhold

  Der sker noget med uddannelsesmiljøet i Aabenraa lige nu.

  Landsdelens største uddannelsesinstitution, University College Syddanmark (UC Syd) åbnede deres helt nye Campus ved semesterstart i september 2017. Det nye campus til 140 mio. kr. ligger midt i Aabenraa. Bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og.rummer lokaler med gode dagslysforhold udendørs undervisnings- og opholdsarealer, et indendørs torv og en studietrappe for de studerende mødes på tværs af deres uddannelser og en stor multisal.  1300  studerende har deres daglige gang på campus, hvor du kan uddanne dig til både pædagog, pædagogisk assistent, socialrådgiver og sygeplejerske.

  Læs mere om uddannelserne på University College Syddanmarks hjemmeside her.

  Campusbyen Aabenraa

  Som studerende i Aabenraa bliver du en del af et endnu større studie- og ungemiljø, der også omfatter de 4000 elever på ungdomsuddannelserne. Mange af ungdomsuddannelser ligger nemlig lige ved siden af University College Syddanmarks Campus.

  Aabenraa Kommune arbejder lige nu med et stort byudviklingsprojekt, der skal binde alle uddannelsesinstitutioner og kultur- og fritidsinstitutioner i dette område sammen til et stort samlet campusområde: Aktiv Campus Aabenraa

  Campusbyen Aabenraa er et samarbejde på tværs af de 9 uddannelsessteder i Aabenraa, som samarbejder via et Campus Kontaktudvalg og et CampusRåd. Campus Kontaktudvalget består af ledelsen på de forskellige uddannelsessteder og repræsentanter fra Aabenraa Kommune samt Kultur- og Fritidsinstitutioner i Aabenraa. Udvalget har fokus på at styrke studiemiljøet i Campusbyen Aabenraa og gennemfører hvert år ved studiestart en fælles tværgående CampusDag for alle de nye studerende i byen. CampusRåd Aabenraa består af unge og studerende fra de 9 uddannelsessteder i byen. De skal styrke studiemiljøet og laver i samarbejde med Kommunens Campuskoordinator aktiviteter og events for unge og  studerende.

  Nye ungdomsboliger på vej

  Aabenraa Kommune er i fuld gang med at planlægge nye ungdomsboliger i Aabenraa. Få et overblik over det aktuelle udbud af ungdomsboliger.