Gå til hovedindhold

Børnekultur

logo

Børnekultur

Det hører med til en sund, sjov og god opvækst at kunne møde kulturen i alle dens former. Vi har fokus på kulturlivets fødekæde. Den starter som bekendt med de små, og vi arbejder for, at der er noget at stræbe efter når viden, talent og interesser udvikles.

Børnebiblioteker, Musikskole, Billedskole, Kultur- Borger- og Aktivitetshuse samt byernes rum er blandt de steder hvor du møder børnekultur i Aabenraa Kommune.

En række tilbud bliver til i samarbejde med skoler og dagtilbud samt foreninger og andre aktører.

Børneteater

Der bliver arrangeret teaterforestillinger  for børn på bibliotekerne, i kulturhuset NygadeHuset, af teaterforeningen Teater i Aabenraa samt i foreningen Det Lille Teater. 

Derudover har Aabenraa kommune afsat midler til at muliggøre, at der bliver vist professionelt teater i skoler og dagtilbud overalt i kommunen. 

Du kan læse mere her:

Hver skoleby – sit teater
Mere om Aabenraa Kommunes teatertilbud
Nygadehusets arrangements-kalender
Teater i Aabenraa
Det Lille Teater
Børneteater for skoler og daginstitutioner

Musikskolen

Musikskolen har hold i hele kommunen fra rollinger til aspiranter der vil på Musikalsk Grundkursus. Eleverne spiller hvert år flere koncerter rundt omkring i kommunen, og er med til Musikskolernes Dag i Tivoli i København. Musikskolen arrangerer også koncerter for hele familien.

Klik her for at komme til musikskolens hjemmeside

Billedskolen

Billedskolen på Brundlund Slot modtager tilmeldinger fra 3.-10 årgang, og samarbejder med partnere i grænselandet. Flere gange om året medvirker eleverne ved udstillinger.

Læs mere om Billedskolen her

Børnekultur i Nygadehuset

Børnefamilierne flokkes hver 1. søndag i måneden når NygadeHuset holder familie-søndag med åbne værksteder, teater og koncerter under temaer fra Star Wars og kæledyr, til æblemost og julebag.

Klik her for at komme videre til Nygadehusets side, hvor du kan læse meget mere om deres kulturtilbud for børn.

Børnebiblioteket

Børnebibliotekarerne på både de danske og tyske biblioteker er klar med inspiration og vejledning omkring børn, bøger, apps, spil, musik og andre medier.

Klik her og find ud af mere om børnebiblioteket 

Den børnekulturelle rygsæk

Kultur- og Fritid har knyttet Skoler og dagtilbud sammen med kommunens kulturinstitutioner for hvert år sammen at udvikle en Kulturrygsæk, med tilbud der rækker ud over det sædvanlige: animationsfilm, design, kortfilm og sangskrivning kommer  på den måde ud til dagplejere, børnehaver og skolebørn. Rygsækken er klar hvert år inden sommerferien, så der er mulighed for at booke sig ind og komme tæt på kunstnerne.

Klik her for se den aktuelle version af Den børnekulturelle rygsæk