Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo
Pressemeddelelse

Kollund er kåret til Årets Landsby 2023

Et stort lokalt engagement og samarbejde på tværs af foreninger, institutioner er en af grundene til, at den sønderjyske by Kollund er kåret til Årets Landsby 2023 i Aabenraa Kommune. Det blev besluttet af Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter efter en indstilling fra forretningsudvalget i Det fælles Udviklingsråd.

04. jan. 2023

Indhold

  Indbyggerne i den sønderjyske by kan i hele 2023 glæde sig over, at de bor i Årets Landsby i Aabenraa Kommune. Det bliver fejret her til aften i Kollundhus, hvor lokalforeningens medlemmer og samarbejdspartnere er inviteret til kransekage og et glas for at fejre kåringen.

  Det er Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, der på baggrund af en indstilling fra forretningsudvalget i Det fælles Udviklingsråd besluttede, at Årets Landsby 2023 skulle være Kollund. Ifølge formanden for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, så var der ingen tvivl om, at den sønderjyske landsby har gjort sig fortjent til den fornemme titel.

  - Kollund får titlen forbi byen har et engageret foreningsliv, som bringer de stedbundne kvaliteter i spil med aktiviteter på vandet, med nye stier og aktiviteter i den omkringliggende natur. Desuden har byen mange aktiviteter og projekter, som har et socialt aspekt og ikke mindst binder folk sammen, siger Dorte Soll.

  Hun fremhæver blandt andet, at man med projektet ”Kom ud mand”, har ydet en ekstra indsats for også at få de ensomme mænd med i fælleskabet.Derudover har landbyens foreninger arbejdet på en lang række andre projekter som Naturuniverset, Aktiv Spot og en ny legeplads på skolen, som på den måde bidrager til, at byen er mere attraktiv at bo i.

  - Kollund er et godt eksempel på et lokalsamfund, som har taget et forbilledligt ansvar og aktivt har påtaget sig arbejdet med en række større projekter for at fremtidssikre området. Derfor var vi i udvalget heller ikke det mindste i tvivl om, at Kollund skulle kåres til Årets Landsby 2023, siger, Dorte Soll.

  Det er Lokalforeningen Kollund, Sønderhav og Rønshoved, som har indstillet Kollund til Årets Landsby 2023, og her er man naturligvis meget begejstret for udfaldet.

  - Det er er en stor anerkendelse for vores indsats, som både foreninger og vore lokale ildsjæle yder for at gøre Kollund til et endnu bedre sted at bo. Et aktivt og attraktivt lokalsamfund er fundamentet for vores fortsatte udvikling. Derfor er mit håb også, at kåringen til Årets Landsby 2023 vil få flere tilflyttere til at kigge mod Kollund, når de skal beslutte sig for, hvor de skal slå sig ned, siger formand for Lokalforeningen Kollund, Sønderhav, Rønshoved, Susanne Provstgaard.

  Aabenraa Kommune har kåret Årets Landsby siden 2008, og formålet er at hylde og understøtte engagerede borgere og foreningslivet, der arbejder sammen for et bæredygtigt og attraktivt lokalsamfund. Med titlen som Årets Landsby følger 10.000 kroner, som skal komme det lokale fællesskab til gode.