Gå til hovedindhold

logo
Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeren besøger Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget delte indsigter og resultater inden for beskæftigelsesområdet med Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen under hendes besøg i Aabenraa Kommune.

20. nov. 2023

Indhold

    Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen besøgte mandag 20. november Aabenraa Kommune, der længe har prioriteret beskæftigelsesområdet og opnået gode resultater. Under besøget mødtes ministeren med Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune og benyttede desuden lejligheden til at engagere sig i dialog med både medarbejdere og borgere. Formålet var at indhente erfaringer fra kommunens frisættelsesinitiativer og samtidig søge inspiration til regeringens kommende beskæftigelsesreform.

    - Ovenpå mange års positive resultater på beskæftigelsesområdet er Aabenraa Kommune fuld af motivation og energi til at udrulle vores lokale velfærdsaftale og bygge videre på en allerede solid historik. Den velfærdsaftale vil vi meget gerne fortælle ministeren om, ligesom vi gerne vil dele indsatser og erfaringer fra vores øvrige succesfulde arbejde på beskæftigelsesområdet over de seneste ti år til inspiration for både regeringen og andre kommuner, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Dorrit Knudsen, og uddyber:

    - Vi fokuserer i aftalen blandt andet på at skabe bedre møder med Jobcenteret for vores borgere, ligesom vi identificerer områder, hvor afbureaukratisering er muligt, og giver vores velfærdsprofessionelle bedre forudsætninger for at udnytte det potentiale, de rummer. Disse er nogle af vores primære fokusområder, hvor vi på baggrund af gode erfaringer kan bidrage med input til beskæftigelsesministeren og regeringen.

    Beskæftigelsesministeren fik både mulighed for at drøfte beskæftigelse med Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune og med tre medarbejdere fra Jobcenteret, der arbejder med at få unge i beskæftigelse eller uddannelse. Disse medarbejdere kunne således dele nogle af de konkrete praktiske erfaringer, som den lokale velfærdsaftale bygger på.

    Endeligt fik beskæftigelsesministeren også lejlighed til at tale med en af de unge borgere, der deltager i et IPS-forløb (Individuelt Planlagt Arbejde med Støtte). IPS-initiativet er rettet mod borgere i behandling i lokalpsykiatrien i Region Syddanmark, der ønsker at komme i job eller uddannelse. Dette initiativ udgør en del af Aabenraa Kommunes bestræbelser på at facilitere en mere smidig og holdbar vej ind på arbejdsmarkedet for borgerne.