Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Aabenraa Kommune vil bruge tilbagegang i DIs undersøgelse om erhvervsvenlighed som et dialogværktøj

Aabenraa Kommune ser positivt på fremtiden, fordi der er fremgang i flere af fokuspunkterne fra kommunens nye erhvervsstrategi.

07. sep. 2023

Indhold

  - Selvom vi overordnet går lidt tilbage i Dansk Industri undersøgelse om erhvervsvenlighed, ser jeg mange lyspunkter i undersøgelsen. Vi er den syvende bedste kommune på uddannelse, den tiende bedste på digitale rammer, og har desuden forbedret os med ti placeringer inden for effektiv byggesagsbehandling, 11 pladser på grøn udvikling, og går 28 pladser frem på virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed, udtaler Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune og fortsætter:

  - Aabenraa Kommunes Erhvervsstrategi blev vedtaget i januar 2023, og har netop ambitiøs grøn udvikling, høj erhvervsvenlighed, og den gode dialog med virksomhederne som nogle af fokuspunkterne, så det glæder mig, at vi ser fremgang på disse områder, på trods af at erhvervsstrategien er så ny, at virksomhederne endnu ikke har kunne mærke det fulde udbytte af den. I den forbindelse er det ligeledes glædeligt at se, at vores fokus på tiltrækning af arbejdskraft i erhvervsstrategien er af afgørende betydning for virksomhederne. Så snart vi ser resultaterne heraf, kommer det virksomhederne til gode.

  Jan Riber Jakobsen undrer sig dog over, at Aabenraa Kommune – trods fremgang – er at finde på en 65. plads på Dansk Industris undersøgelse, når det kommer til grøn udvikling.

  - Vi ligger som regel i top, når det kommer til den grønne omstilling, og har alene i år indviet Nordeuropas største solcellepark og taget det første spadestik til et af verdens største PtX-anlæg, og i næste uge åbner Danmarks største biogasanlæg. Derudover er vi i gang med at anlægge endnu mere fjernvarme, og der er generelt et stort politisk fokus på at få kørt endnu flere VE-anlæg igennem.

  Undersøgelsen skal bruges konstruktivt
  Som et led i erhvervsstrategien inviterer Aabenraa Kommune to gange årligt de lokale virksomheder til erhvervstræf for at sikre den gode dialog mellem erhvervslivet, kommunens embedsmænd, og kommunens politikere. Her ønsker Afdelingschef for Erhverv og bæredygtighed i Aabenraa Kommune, Helle Malene Kjølsen Olsen, at bruge undersøgelsen konstruktivt som et dialogværktøj med virksomhederne.

  - Vi glæder os til at se virksomhederne til erhvervstræf 13. september på Folkehjem, hvor Dansk Industri præsenterer analysen, og virksomhederne har mulighed for at stille spørgsmål eller komme med forslag til forbedringer. Som en kommune, der vil erhvervslivet, ønsker vi selvfølgelig en god dialog omkring analysens resultater, og om hvordan vi kan opnå et endnu bedre samarbejde med erhvervslivet, siger Helle Malene Kjølsen Olsen, og fortsætter:

  - Vi er meget lydhøre over for forslag til forbedringer. Undersøgelsen viser, at der er plads til forbedring i dialogen mellem kommunen og virksomhederne, og særligt i kommunens formidling af væsentlig information til virksomheder. Vi vil selvfølgelig gøre vores for, at virksomhederne får den information de har brug for, og det gør vi på vores LinkedIn, igennem nyhedsbrevet fra Business Aabenraa, og nu også på de tilbagevendende erhvervstræf, hvor man som virksomhed gratis kan deltage og komme med inputs til et endnu bedre samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, afslutter hun.