Gå til hovedindhold

Nye virksomheder og anmeldepligt

Når du vil etablere, flytte eller ændre en virksomhed er det en god ide at kontakte kommunen inden. Nogle typer virksomheder skal anmelde etablering eller ændringer til kommunen inden opstart

Indhold

  Erhvervsteam

  Virksomheder der enten vil etablere sig, udvide eller flytte kan tage kontakt til kommunens erhvervsteam. Det er én samlet indgang til kommunen for erhvervslivet. Se side om Erhvervsteam.

  Autoværksteder

  Vil du starte et autoværksted skal det anmeldes til kommunens Miljøteam. Anmeldelse kan ske ved at udfylde det anmeldelsesskema du kommer til via nedenstående. Vil du lave ændringer eller udvidelser på dit autoværksted, der kan betyde en forøget forurening, skal det også anmeldes.

  Anmeldeskema for autoværksteder

  Maskinværksteder og – fabrikker

  Maskinværksteder med et produktionsareal på mere en 1.000 m2 er ikke længere omfattet af krav om miljøgodkendelse. Disse virksomheder er nu reguleret af Maskinværkstedsbekendtgørelsen. Vil du etablere et maskinværksted skal du forinden anmelde det til kommunen via Byg og Miljø. Det samme er gældende hvis du vil udvide eller ændre på et eksisterende maskinværksted, på en måde der medfører øget forurening.

  Byg og Miljø

  Miljøgodkendelse

  Større virksomheder, der kan forurene omgivelserne, skal have en miljøgodkendelse. Se side om miljøgodkendelse.