Gå til hovedindhold

Ud i naturen

Der venter dig en masse skønne naturoplevelser i Aabenraa og omegn. Vi har skønne skove, betagende bakker, uovertrufne udsigter, flotte fjorde, skønne søer og vide vidder. Og så er det meste ganske gratis.

Indhold

  Du opdager med det samme, at Aabenraa og omegn er et naturskønt område, der nærmest kalder på at blive brugt til friluftsaktiviteter. Du kan løbe eller mountainbike i skovene. Eller gå på geocaching skattejagt med familien. Du kan også dyrke havkajak, kitesurfing eller sejlsport på fjordene.

  100 km kyst

  Eller hvad med bare at dase på strandene og tage en dukkert i bølgen blå? Aabenraa Kommune har en halv snes fine strande, spredt ud på 100 kilometer kystlinje, der fordeler sig mellem Genner Bugt, Aabenraa Fjord og Flensborg Fjord.

  Du kan også tage på naturture og finde svampe, sjældne planter og fugle i naturreservaterne. Og så må du ikke snyde dig selv for den korte færgetur over til naturperlen Barsø – Lillebælts bedst gemte hemmelighed. Her kan du spise din madpakke med udsigt til hav 360 grader rundt om dig.

  Ta’ med ud og fisk

  Du kan slappe af ved at tage ud med fiskestangen langs kyster og åer. Eller du kan finde indre ro på de mange vandreruter – blandt andet pilgrimsruten ad Hærvejen og Oksevejen.

  Du kan læse mere om de mange naturoplevelser til lands og til vands, der venter dig i Aabenraa i linksene til højre. Udforsk dit nye område!