Gå til hovedindhold

Kruså-Bov-Padborg-Kollund

Som perler på en snor finder du byerne Bov, Padborg, Kruså og Kollund med deres unikke beliggenhed: Som naboer til Flensborg Fjord, til landegrænsen, og til Danmarks driftige Transportmetropol i Padborg.

Indhold

  Velkommen til et unikt område, hvor byerne nærmest smelter sammen og danner charmerende grænsebyer. Disse byer fungerer som Danmarks port til Europa og Tysklands port til Skandinavien. De tjener også som hyggelige forstæder til storbyen Flensborg, hvis spændende tilbud beboerne i området nemt og ofte nyder.

  Området har en rig historie og et aktivt foreningsliv, drevet af engagerede ildsjæle, der sørger for sjove aktiviteter for alle aldersgrupper.

  Erhvervslivet domineres af transportsektoren samt virksomheder inden for service, spedition, transport, logistik og lager. Der er faktisk hele 3000 lokale arbejdspladser inden for disse områder. Beboerne er stolte af deres innovative Transportcenter og virksomhederne, der tilsammen udgør Danmarks største landhavn.

  Men området byder ikke kun på larmende lastbiler og store erhvervsområder. Her finder du også fremragende shoppingmuligheder, et byggemarked i Padborg samt detailhandel og dagligvarebutikker, bl.a. i Padborg Torvecenter og Kruså.

  For de, der elsker motorer, ligger Padborg Park med sin motorbane lige i nærheden.

  Området er så meget mere end blot larmende lastbiler og store erhvervsområder. Du møder også meget smuk og unik natur i området: En fredet tunneldal med moser, småsøer og kildevæld bugter sig gennem området og ned over grænsen.

   

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.

  Integrerede institutioner 0-6 år:

  Skole/SFO:

  Indkøb:

  • Dagligvarebutikker
  • Detailhandelsbutikker
  • Spisesteder, gourmetrestauranter

  Afstande:

  • Aabenraa: 25 km
  • Flensborg: 3-12 km
  • Sønderborg: ca. 40 km
  • Motorvej: 3-12 km

  Attraktioner

  Du vil møde meget smuk og unik natur i området: En fredet tunneldal med moser, småsøer og kildevæld bugter sig gennem området og ned over grænsen.

  Der er mange smukke lokale stisystemer og i alt 3 hundeskove alene i vores område.

  I Padborg skov ligger Padborg Friluftsscene smukt placeret og foreningen der driver stedet, arrangerer musikoplevelser 6-8 gange årligt.

  I Padborg begynder Gendarmstien, den historiske sti, hvor grænsegendarmerne patruljerede og bevogtede grænsen efter genforeningen i 1920. Gendarmstien er i dag en rekreativ vandre- og cykelrute, der løber 75 kilometer fra Padborg til Als.

  Begynder du på stien i Padborg, bliver du smukt ledt gennem tunneldalen gennem skov og forbi søer med smukke udsigtspunkter og mulighed for et kig på Kruså Vandmølle inden du fortsætter gennem Kollund Skov og kommer ud til den betagende Flensborg Fjord.

  Man kan også tage en tur på Lyreskovstien, der starter fra Lyreskovskolens parkeringsplads ved indkørslen fra Hærvejen. Her kan man følge to motionsruter: en blå på 3 km og en gul på 4,5 km. Der er opsat bord og bænke, så man kan nyde udsigten til den smukke natur.