Gå til hovedindhold

logo

Felsted

Felsted ligger velplaceret midt mellem Aabenraa, Sønderborg, Gråsten og Flensborg. Her finder du både dansk og tysk børnehave og skole, et hav af fritidstilbud – og du og din familie vil møde engagerede mennesker, der har lyst til at involvere sig i byens fortsatte positive udvikling.

Indhold

  Igennem de seneste år har byen gennemgået en positiv udvikling, der har gjort vores landsby til et dejligt sted at bo. Du vil opleve en landsby, hvor din familie kan få en tryg hverdag – og hvor der er tæt til skole og fritidsaktiviteter.

  I nærområdet finder I således et rigt udbud af udendørsaktiviteter, der henvender sig til hele familien. I tilknytning til Felstedhallen, hvor der er indrettet mødelokaler og motionscenter – ligger boldbaner og legepladser. Ligeledes finder du udendørs tennisbaner og petanque-baner.

  I den sydlige ende af byen ligger parken Moselunden, et dejligt område, der byder på forskellige rekreative faciliteter –, bl.a. en legeplads og nyanlagt Krolf-bane.

  En udviklingsplan, der blev udarbejdet i 2009, satte fokus på Felsteds store udviklingspotentiale, og borgerforeningen er i fuld gang med at realisere udvalgte projekter. En af aktiviteterne gik ud på at etablere et medborgerhus i byen – Damms Gård blev indviet i foråret 2014! Nu står huset klar til brug for borgerne med bibliotek og mødelokaler. I de kommende år gennemgår Felsted bymidte en omfattende byfornyelse.

  Felsteds historie går langt over 1.000 år tilbage. Felsted var oprindeligt en landsby, hvor gårdene lå tæt op ad hinanden på begge sider af byens dengang to eneste gader. Sådan var landsbyen helt frem til 1784, hvor jorden blev udskiftet og hvor langt de fleste gårde blev flyttet ud på de omkringliggende marker.

  Igennem de seneste år 40-50 år er Felsted vokset fra 400 til i dag knap 1.060 indbyggere. I denne tid har byen gennemgået en stor forvandling: fra landsby til stationsby og fra stationsby til kommunecenter i den tidligere Lundtoft kommune. I forbindelse med kommunesammenlægningen er byen sidenhen blevet en del af Aabenraa kommune, som områdecenter i den østlige del af kommunen.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores landsby!

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.
  Dagplejerne har samlingslokale i det gamle rådhus og i Medborgerhuset Damms Gård, hvor de på skift samles i små grupper, én dag om ugen.

  Integrerede institutioner 0-6 år:

  Børnehaven Bakkehuset
  Waldkindergarten, den tyske skovbørnehave

  Skole/SFO:

  Felsted Centralskole, 0-9 kl.
  Deutsche Privatschule Felstedt, 1-7 kl.

  Indkøb:

  • Spar Købmand
  • Tankstation F24 med postbutik

  Afstande:

  • Aabenraa: 12 km – busforbindelse: rute 112 eller 128
  • Gråsten: 12 km – busforbindelse: rute 128
  • Sønderborg: 24 km – busforbindelse: rute 112
  • Padborg: 26 km
  • Flensborg: 30 km
  • Hamborg: 170 km 

  Ofte stillede spørgsmål

  Det bedste ved at bo i Felsted er, at byen er en særdeles sund og aktiv landsby, hvor de fleste kender hinanden. Byen har en flot beliggenhed nær skov og vand. Vi mødes ofte i vores nyrenoverede medborgerhus, Damms Gård, til al slags aktiviteter.

  Byen ligger i kort afstand til motorvejen og der er ikke langt til nogle af de større byer, hvis man savner et større kulturtilbud i ny og næ. Esbjerg eller Fredericia ligger lige rundt om hjørnet, og Hamborg ligger kun 170 km herfra.

  Og i og omkring byen finder du rigt udbud af udendørsaktiviteter, såsom: sejlsport, løb, cykling, golf, vandring. Vi har det hele!

  Citat: Hans Jørgen Nissen