Gå til hovedindhold

logo

Bolderslev

I Bolderslev har vi lyst til at få tingene til at ske. Vi har indført tysk undervisning i 5. og 6. klasse båret af frivillige lærere og udviklet en juniorklub baseret på frivillige hjælpere. Du og din familie kan vælge mellem et hav af fritidsaktiviteter – og med næsten 50 foreninger er der helt sikkert et tilbud, der passer til netop jer!

Indhold

  Bolderslev har haft sine op- og nedture fra at være en lille landsby til at blive til en meget aktiv stationsby for atter at blive tituleret landsby med omkring 1200 indbyggere.

  … men man skal ikke forklejne Bolderslev på grund af størrelse. Bolderslev er kendetegnet som en meget aktiv by. I Bolderslev er der lyst til at få tingene til at ske, og ved fælles hjælp kommer de til at ske.

  I 2013 og 2015 blev Bolderslev kåret som årets landsby i Aabenraa kommune, hvilket vidner om den konstruktive og aktive tilgang Bolderslev har til lokalområdet.

  Bolderslev er en tryg by at bo og vokse op i. Byen huser dagpleje og børnehave med småbørnsgruppe til de mindste, samt skole og SFO fra 0.-6. klasse. Hertil kommer sportshal, forsamlingshus og bypark.

  Byens store fællesskab og frivillige opbakning gør, at der er mulighed for at deltage i et meget rigt foreningsliv bestående af over 40 aktive foreninger.

   

  Siden 2010 har Bolderslev Lokalråd bl.a. realiseret mange større tiltag, så som:

  • Udendørs motionscenter
  • Stisystemet ”De Grønne Sløjfer”
  • Fællesblad for byen og kirken
  • Områdefornyelsesprojekt

   

  Historie:
  Også historisk set er der altid sket meget i Bolderslev. Gravhøje vidner om, at der har boet mennesker i området allerede i den yngre stenalder og i bronzealderen. Senere var bl.a. Christian den IV var en hyppig gæst på Bolderslev Frigård.

  Endnu omkring 1860 var Bolderslev en typisk sønderjysk landsby, med gårdene liggende inde i byen, hvilket endnu kan ses i Østergade.

  I 1864 blev Bolderslev stationsby. Men det var især efter 1890 at byens befolkning, handel og håndværk vandt frem.

  Meget er sket siden da – og den store arbejdsplads Kohberg samt de mange liberale erhverv med købmand og håndværkere i området vidner om et meget levende samfund.

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.

  Integrerede institutioner:

  Bolderslev Børnehus, 0-6 år. Certificeret idræts-, leg- og bevægelsesbørnehus

  Skole/SFO :

  Bolderslev Skole, 0.-6. kl.

  Afstande med busforbindelse:

  • Aabenraa: 12 km. 
  • Rødekro Station: 11 km
  • Tinglev Station: 7 km
  • Hjordkær: 6 km. 

  Få uddybende kendskab til byen og svar på de fleste spørgsmål:
  På Bolderslev Lokalråds hjemmeside www.bolderslev.dk

  Ofte stillede spørgsmål

  - Vi er en åben og imødekommende by, hvor vi har plads til alle. Bolderslev har alt dét, en by skal have for at du og din familie kan føle sig godt tilpas: skole og børnehave, et rigt foreningsliv og flot natur.  Og så ligger byen centralt placeret i forhold til øvrige indkøbs- og jobmuligheder.

  Hans Peter Jensen