Gå til hovedindhold

Steder for unge

Efter skoletid er der masser af aktiviteter, du kan kaste dig over – og mange steder at mødes med andre unge.

Indhold

  Hvor kan du gå til fodbold, ridning, karate eller optimistjolle?

  Du kan med garanti finde en klub, hvor du kan dyrke lige præcis din fritidsinteresse. Der er et stort og meget varieret foreningsliv i vores område.

  I Aabenraa Ungdomsskole kan du som ung melde dig til mange forskellige hold, arrangementer og ture. Du kan også bare være sammen med dine venner i Ungdomsklubberne Aabenraa (Midtby), Høje Kolstrup, Rødekro, Tinglev, Bov, Felsted og Løjt Ungdomsklub.

  Du kan også blive en del af Campusbyen Aabenraa, der består af unge fra alle uddannelser i kommunen. Campusrådet laver året rundt en lang række arrangementer for kommunens unge. Fx standup-shows, vinterfest, fælles idrætsdag og koncerter.

  I flere byer er der skaterbaner og multibaner, som kan bruges til skateboard, bmx, løbehjul, basketball, streetfodbold og skøjteløb. For eksempel Genforeningshaven i Aabenraa, der fungerer som skøjtebane om vinteren og byrum og multibane om sommeren. Genforeningshaven har gratis wifi og er et populært sted at møde andre unge, når man skal hjem fra skole.

  Du finder en skateboardbane på Høje Kolstrup, der hedder Aabenraa Skatepark Aabenraa og en i Tinglev, der hedder SkateZentrum Tinglev og en multibane på idrætslegepladsen ved Grænsehallerne.

  Om sommeren kan du nyde solen og badevandet ved en halv snes strande i hele kommunen. Mange unge foretrækker den bynære strand Sønderstrand i Aabenraa.

  Om vinteren kan du så mødes med dine venner i en af de mange svømmehaller i kommunen. Arena Aabenraa byder på Sønderjyllands bedste badeoplevelse.

  I Nygadehuset i Aabenraa kan du gå til koncerter med populære og up and coming bands som fx Ulige Numre, Caroline Henderson og Nikolaj Nørlund.