Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Generationer i Vækst: Dit barns fremtid – Vores fælles ansvar!

Se hvordan dig og din familie får tilknyttet en gratis familiementor

23. jan. 2024

Indhold

    At byde en lille baby velkommen i familien er en glædelig begivenhed, men det kan også være fyldt med udfordringer og bekymringer. Nogle gange har vi brug for ekstra støtte for at sikre, at vores børn får den bedst mulige start på livet. Det er okay at tage imod en hjælpende hånd, når tingene ikke altid er lige lette. Aabenraa Kommune afprøver i 2024, hvordan vi med en ekstra indsats som hjælpende hånd, kan bidrage til, at din familie kan skabe den bedst mulige start på livet for dit barn. Den ekstra indsats består i hjælp fra en familiementor, der som udgangspunkt kan tilknyttes din familie i et halvt år. Somme tider har man brug for en guide, der kan hjælpe med at lede vej, og det præcis, hvad familiementorerne kan hjælpe dig og din familie med. Vi samarbejder på tværs af kommunens forvaltninger for at skabe en indsats, der støtter dit barn og jeres familie på den første del af jeres rejse.

    Familiementorerne støtter dig og din familie i at opbygge et stærkt fundament og godt miljø for dit barn, så det kan vokse op med selvværd og drømme. Vores mission er at hjælpe dig med at styrke dit barns grundlag, så det kan trives og blomstre. Det gør vi ved at tilbyde dig og din familie støtte, vejledning og faglige ekspertise, så du kan investere i dit barns fremtid, mens du træder ind i rollen som forælder.

    Hvis du har lyst til at høre mere om indsatsen og finde ud af, om du er i målgruppen, er du meget velkommen til at snakke med din sundhedsplejerske eller kontakte Sundhedsplejen på telefon 7376 7002 eller via mail: sundhedsplejen@aabenraa.dk.

    Indsatsen er finansieret af byrådet i Aabenraa Kommune, der har afsat 3 mio. kr. til afprøvningsprojektet i 2024.