Nødkald
Nødkaldet giver dig mulighed for i nødsituationer at tilkalde hjælp. Et nødkald kan hjælpe dig til at føle dig tryg i dit hjem.
Hvad er nødkald
Nødkaldet består af en sender, som du bærer om halsen eller på armen, og en modtager der er placeret centralt i dit hjem.
Ud over nødkald vil du få installeret en låse adgang på din adgangsdør, så vi kan komme ind til dig ved behov.
Hvem er berettiget til et nødkald
For at få tildelt et nødkald skal du have en midlertidig eller varig funktionsnedsættelse.
Vurdering af berettigelse af et nødkald sker altid ud fra en individuel og konkret vurdering, og tildeles altid efter behov.
Ejer du og benytter du en mobil telefon til opkald uden for hjemmet, og kan du fysisk havde din telefon med rundt i hjemmet, vil du som hovedregel ikke være berettiget til nødkald.
Hvis du ikke selv kan betjene en mobiltelefon, men kan betjene et nødkald, vil det blive vurderet om du:
- Har dokumenteret øget risiko for fald eller.
- Har en smerteproblematik der gør, at du skal have mulighed for at få fat i Hjemme- og Sygeplejen.
- Kan anvende et nødkald på forsvarlig vis.
Ved gentagende brug af nødkald uden grund, kan det medføre en genvurdering af dit behov for nødkald.
Hvis du kan betjene en mobiltelefon og dermed ikke er berettiget til et nødkald, kan du få udleveret døgntelefonnummeret til Hjemme- og Sygeplejen. Derved er det muligt at få fat i en af kommunens sygeplejersker eller hjemmehjælpere, hvis du har behov for hjælp, inden næste planlagte besøg i hjemmet.
Hvem hjælper dig ved behov for hjælp
I forbindelse med opsætningen af nødkaldet vurderes det, hvem der skal svare på dit nødkald. Kaldet kan enten gå til den hjælpergruppe, der kommer i dit hjem, eller til den sygeplejegruppe du er tilknyttet.
I forbindelse med et opkald vil du komme i kontakt med en sygeplejerske eller en hjælpergruppe via nødkaldet. Har du behov for personstøtte eller hjælp i hjemmet, kan du forvente, at der kan gå op til 45 min., inden personalet ankommer til dit hjem.
Brug for at vide mere
Du kan læse serviceinformationen i højre side eller kontakte HjælpemiddelHuset hvis du har brug for yderlig information.
Hjælpemidler Hærvejshuset
Telefon 73 76 76 76
Send os en mail: hjaelpemiddelhuset@aabenraa.dk
Ovenstående e-mailadresse må ikke indeholde personlige oplysninger. Skal du sende personlige oplysninger sikkert kan du gøre det her fra e-Boks.
Hjælpemidler Hærvejshuset har telefontid mandag, tirsdag og fredag fra kl. 8.30 til 12.00 og torsdag kl. 12.00 - 15.30
Inkontinenssygeplejersker, kropsbårne hjælpemidler og de enkelte terapeuter har desuden telefontid 8.30 - 9.30 på alle hverdage undtagen onsdag.
Besøg vores hjemmeside
Hjælpemidler Hærvejshusets adresse er:
Hjælpemidler Hærvejshuset
Vestergade 14, 6230 Rødekro