Gå til hovedindhold

Høreapparat

Det er Region Syddanmark, der yder tilskud til høreapparater og varetager høreapparatbehandling. Du kan vælge at få dit høreapparat gratis fra en offentlig høreklinik på et sygehus eller få et fast tilskud til at købe det fra en godkendt, privat høreklinik.

Indhold

  Du skal rette henvendelse til en privat praktiserende øre-næse-hals-læge, hvis du tror, du har brug for høreapparat. Du kan også kontakte en privat klinik for at få foretaget en vejledende høreprøve.

  Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en pjece om høretab, der giver overblik over dine muligheder. Læs den ved at klikke her

  Bliver du af øre-næse-halslægen henvist til høreapparatbehandling kan høreapparaterne blive leveret fra:

  • Offentlig høreklinik på et sygehus, hvor du kan få udleveret gratis høreapparat efter en medicinsk vurdering.
  • Godkendt privat høreklinik, hvis du er over 18 år. Her får du tilskud og du ejer dit høreapparat. Der kan være egenbetaling, og du kan vælge at tegne en privat forsikring på apparatet.

   Læs mere om høreapparatbehandling, tilskud, bestilling af batterier og meget mere på Region Syddanmarks hjemmeside.

  Kan jeg få hjælp til vedligeholdelse og betjening af mit høreapparat?

  Ja, hvis du ikke selv kan håndtere høreapparatet, kan du søge om at få hjemmehjælp til det hos Visitation & Understøttelse.

  Kan jeg få hjælp til, hvordan jeg bruger mit høreapparat?

  Ja, hvis du har brug for undervisning i, hvordan du bedst kommunikerer ved hjælp af dit høreapparat eller du har andre høreproblemer, kan du kontakte 'Tale - Høre - Syn' under HjælpemiddelHuset.