Gå til hovedindhold

Peter Grosbøl Frank (1887-1974) og Kristine Grosbøl Frank (1886-1957)

Læs mere om Peter Grosbøl Frank (1887-1974) og Kristine Grosbøl Frank (1886-1957) i Aabenraa Kommune her.

Peter blev som så mange andre dansksindede under 1. Verdenskrig, sendt i krig for et land han ikke følte han hørte til, men han foretrak at kæmpe sammen med sine kammerater i stedet for at flygte til Danmark.

Under Peters tid ved Vestfronten passede Kristine deres gård og hjem. Da Peter blev hjemsendt som krigsinvalid genoptog han og Kristine deres arbejde for at Sønderjylland kunne blive en del af Danmark. Peter var således kasserer i Vælgerforeningen og skulle egentlig have deltaget i selve mødet i Kongesalen, men da der allerede var stopfuldt valgte han og Kristine at nyde dagen sammen med en håndfuld gode venner ude på pladsen.

Du har nu to valgmuligheder:

  • Lytte til en dramatiseret fortolkning af Peters oplevelser op til og under mødet på Folkehjem. Lydfortællingen er produceret af Sans-1 og Teatret Møllen for Aabenraa Kommune.
  • Lytte til et interview med Peter og Kristines datter Jørgine, der i en alder af 100 år fortæller om familiens oplevelser den 17. november 1918. Interviewet er gennemført af Museum Sønderjylland for Aabenraa Kommune.

Du kan nu vælge mellem at lytte til parkvandringen "Soldaten der blinkede døden bort" eller et interview med Peter og Kristines datter Jørgine.