Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Boligsituation og husly til ukrainske flygtninge

Information om boligsituation og husly til ukrainske flygtninge

Indhold

  Informationsside til ukrainske statsborgere

  Udlændingestyrelsen og SIRI har grundet den særlige situation i Ukraine lavet denne informationsside målrettet ukrainske statsborgere. Formålet med siden er at give relevante oplysninger til ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller som ønsker at komme til Danmark, om bl.a. muligheden for at bevare eller få opholdstilladelse. 

  Det er Udlændinge- og Integrationsministeriet, der er ansvarlig for modtagelse og indkvartering af flygtninge i Danmark. Konkret varetages opgaven med indkvartering af ukrainske flygtninge af Udlændingestyrelsen.  

  Gå til informationsside

   

  Indkvartering i Aabenraa Kommune via Udlændingestyrelsen

  Aabenraa Kommune har i slutningen af februar 2022 meddelt Udlændingestyrelsen, at det tidligere Plejecenter i Bolderslev stilles til rådighed til husning af ukrainske flygtninge. Aabenraa Kommune afventer yderligere udmeldinger fra myndighederne om eventuelt behov for indkvartering i kommunen. 

  Aabenraa Kommune har oprettet en mailadresse, hvor alle borgere har mulighed for at henvende sig med spørgsmål og forslag, der vedrører krigen i Ukraine. Du er velkommen til at skrive til ukraine@aabenraa.dk  

   

  Indkvartering hos private

  Du må gerne stille dit hjem til rådighed for ukrainske statsborgere, der opholder sig lovligt i Danmark. Du kan læse mere om ukrainske statsborgeres ophold i Danmark her. Hvis du ønsker at stille en bolig til rådighed for ukrainske flygtninge, vil vi kontakte dig, hvis der bliver brug for indkvartering hos private i Aabenraa Kommune.

  I første omgang kan du henvende dig til Aabenraa Kommune på ukraine@aabenraa.dk