Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Bekymring hos børn og unge

Ukraine-konflikten fylder meget i medierne, og det kan gøre børn og unge bekymrede. Det er vigtigt, at man som forælder eller pårørende lytter til børnenes eventuelle spørgsmål og bekymringer om krigen i Ukraine, og at man taler med dem om situationen.

Indhold

    Aabenraa Kommunes skoler har givet lærerne vejledninger i, hvordan de kan tale med deres elever om krigen i Ukraine og den usikkerhed og angst, krigen kan medføre. Er der børn - danske, ukrainske, russiske eller andre - der gør sig særlige bekymringer eller udvikler decideret angst eller lignende, bliver der således taget hånd om dem på skolerne.

    Som forældre er man altid velkommen til at tage fat i sit barns lærer, hvis man har en særlig bekymring for sit barn og de bekymringer, barnet måtte gå med.

    Børne- og Undervisningsministeriet har desuden samlet materialer og gode råd fra børneorganisationer til, hvordan forældre og undervisere kan gribe børns bekymringer an. https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/situationen-i-ukraine

    Forældre er desuden velkommen til at kontakte Aabenraa Kommunes borgerrådgiver, Lene Cathrine Tourlin Kolte, på telefon 73 76 70 83.