Gå til hovedindhold

logo

Sikker post

Med "send sikker mail" menes, at personlige og sensitive oplysninger sendes krypteret fra dig til kommunen. Hensigten er, at ingen anden end dig og modtager kan læse indholdet i denne mail.

Indhold

  Sådan gør du

  Hvis du ønsker at sende en sikker mail til kommunen, kan du vælge mellem nedenstående:

  1. Er du privatperson og ønsker at skrive til kommunen, går du til din digitale postkasse via Borger.dk og skriver herfra til kommunen.
  2. Er det som virksomhed du ønsker at kommunikere med kommunen, går du til den digitale postkasse via Virk.dk og skriver herfra til kommunen.

  Husk - du skal have en NemID eller medarbejdersignatur for at kunne bruge løsningerne.
  Er du privatperson, bestiller du NemID. Er du virksomhed, bestiller du en medarbejdersignatur

  Sikker e-post for andre myndigheder 

  Andre offentlige myndigheder kan sende elektroniske breve og dokumenter sikkert til Aabenraa Kommune på forskellig måder:

  1. Direkte adressering/Tunnelmail - Myndigheder, som har en sikkermail løsning, der understøtter Direkte adressering/Tunnelmail, kan sende sikkert ved at angive slutmodtageren af den sikre mail og sende denne sikkert. Understøtter din/jeres sikkermailløsning Direkte adressering/tunnelmail, kan der sendes sikkert til alle adresser på @aabenraa.dk
  2. Sende signeret og krypteret - Myndigheder, som har en sikkermail løsning der ikke understøtter Direkte adressering/Tunnelmail, skal sender sikkert ved at sende signeret og krypteret til sikkerpost@aabenraa.dk. Husk at angive afdeling og gerne (sagsbehandler)navn på modtageren i mailens emnefelt. 
  3. For virksomheder der ikke har en sikkermail løsning, kan der skrives fra virk.dk