Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Studietur til Bruxelles

I forbindelse med skoleopholdene arrangerer IBC en studietur til Bruxelles af fire dages varighed. På turen får du viden om EU via besøg i blandt andet EU-parlamentet, og du får også mulighed for at se lidt af byens seværdigheder.

Indhold

    En 2. års elev fortæller om turen

    ”Som kontorelev ved Aabenraa Kommune har man mulighed for at komme med på studietur til Bruxelles. Dette er et valgfag, som man kan vælge på IBC. Formålet med turen er primært at få et indblik i EU og sekundært nogle kulturelle oplevelser.

    Det første, der stod på programmet, var Europa-Parlamentet. Her fortalte Christel Schaldemose om EU, og hvad det indebærer. Vi besøgte desuden Regionsudvalget, og her fortalte Helle Mortensen om udvalgets arbejde og dets rolle i lovgivningsprocessen.

    Derudover besøgte vi Region Syddanmark, som har et rådgivningskontor i Bruxelles. Her hørte vi et meget interessant oplæg fra 3 praktikanter fra Danmark. De fortalte om deres daglige opgaver, hvor de er med til implementering af EU-projekter, udvikling af idéer, og hvordan de skaber et netværk mellem Syddanmark og andre europæiske regioner. Udover deres arbejde fortalte de hvordan det er at være ung i Bruxelles, og om det fællesskab man får opbygget blandt praktikanter fra forskellige lande.

    Vi fik set de væsentligste seværdigheder – både på egen hånd og som samlet gruppe. Vi var på en guidet gåtur i det centrale Bruxelles. Her så vi bl.a. Manneken Pis, Jeanneke Pis, kongehusets kirke ”Cathédrale saints Michel et Gudule” og Europas første overdækkende indkøbsgade ”Galeries Saint-Hubert”. Den sidste dag fik vi tid til at indsamle de sidste indtryk af Europas hovedstad. Turen har været meget lærerig og spændende og budt på hyggelige stunder."