Gå til hovedindhold

Hvis du spørger mig

En af eleverne fortæller om sin uddannelse, og en tidligere elev og nu konsulent fortæller om sin karrierevej ved Aabenraa Kommune

Indhold

  Kontorelev Stine Severin Hansen

  Jeg startede mit første elevår i afdelingen Sekretariat & Grundsalg under forvaltningen Plan, Teknik & Miljø. Jeg kan huske hvilken spænding og nervøsitet jeg havde i kroppen, da jeg skulle starte. Jeg kom direkte fra handelsskolen hvor jeg tog en EUX og havde ikke den helt store erfaring på arbejdsmarkedet. Da jeg startede den 01.09.2020 blev jeg taget rigtig godt imod af mine nye kolleager. Jeg fik en masse forskellige informationer og fik allerede den første dag tildelt et stort ansvar, hvilket jeg synes var mega fedt.

  I Sekretariatet havde jeg en bred vifte af forskellige opgaver, hvilket gjorde hverdagen spændende, da jeg aldrig vidste, hvad jeg mødte ind til. Min hovedopgave var primært at betale de regninger, som lå under vores forvaltning, samt at oprette og sende fakturaer ud. Ud over dette havde jeg også ansvaret for indkøb, hvilket betød, at når min kollega havde brug for en bestemt vare, så skulle jeg bestille den hjem samt sørge for at betale varen på den rette konto. Her var hverdagen meget uforudsigelig og man vidste aldrig rigtig hvad dagen bød på, når man kom på arbejde.

  Nu er jeg elev på mit andet og sidste år. Jeg er nu rykket afdeling til Personaleafdelingen – lønkontoret, hvor jeg her får tildelt nogle helt andre slags opgaver, hvilket betyder at man skal starte helt forfra igen. Jeg sidder nu med mere faste opgaver og rutine opgaver, i form af at videresende post fra vores digitale postkasse og ud til lønkonsulenterne, udsende fraværsmeddelelser, indberette AKUT refusion og meget mere.

  Efter jeg er skiftet afdelingen har jeg fået et meget større indblik i hvad Aabenraa Kommune kan og er som organisation. Det at jeg kun er rykket over på den anden side af bygningen, men har fået en helt ny funktion og bidrager til noget helt andet, er så fedt og viser bare hvor meget forskelligt der sker inden for rammerne.

  Jeg synes det er fedt at være elev ved Aabenraa Kommune fordi, at man ved at man er en del af noget større og er med til at gøre en forskel. Du får tildelt så meget ansvar og bliver udfordret og for ny erfaring næsten hver dag, hvilket er med til at udvikle dig både personligt og fagligt. Du bliver en del af stor social elevgruppe, som virkelig bruger hinanden meget. Vi spiser frokost sammen, går ture sammen, laver sociale arrangementer sammen og bare bruger hinanden rigtig meget hvis vi har noget på hjerte.

  Jeg vil anbefalede kontorelev uddannelsen til alle, som har mod på at lærer og udvikle sig dagligt.

  Controller Steffen Riisbøl

  Min karrierevej ved Aabenraa Kommune           

  Kalenderen viser, at det er første officielle efterårsdag, året er 2010 og kl. er ca. 8:45. Solen skinner udenfor og det er lunt i vejret. Jeg har sommerfugle i maven og er meget spændt på, hvilke mennesker jeg skal møde, og hvad de næste to år skal bringe af arbejdsopgaver – Nu hvor jeg er mødt ind til min første arbejdsdag, som voksenelev ved Aabenraa Kommune.

  I dag - ca. 11 år senere - kan jeg skrive under på, at det har været en spændende rejse, hvor jeg i den grad har fået lov til at udvikle mig, og prøve mig selv af. Jeg har været - og er stadig - med til at præge min egen udvikling – ikke bare under elevperioden, men i lige så høj grad i mit daglige arbejde, hvor jeg nu har stillingsbetegnelsen controller og er i gang med at tage nogle akademifag i ledelse. Så hvem ved, hvor rejsen ender…

  Lidt om min rejse fra Elev til Controller
  Jeg blev ansat 1. september 2010 som voksenelev ved Aabenraa Kommune. I løbet af mine to læreår arbejdede jeg først i Regnskabsafdelingen og derefter  i Budgetafdelingen. Jeg var desuden i den heldige situation, at jeg fik forlænget min elevperiode, eftersom jeg arbejdede på nedsat tid, da jeg spillede semiprofessionelt håndbold ved siden af.

  I elevgruppen var der et rigtig godt sammenhold, hvor vi også lavede fritidsaktiviteter ved siden af arbejdet. Eksempelvis kan nævnes, at vi gik i byen sammen, var ude at bowle, tog i biografen og gik lidt mere i byen sammen.

  Under min elevperiode i de to afdelinger har jeg fået erfaring med at løse mange forskellige administrative rutineopgaver samt mere komplekse opgaver. Men endnu mere vigtigt har jeg fået et indblik i, hvordan en offentlig arbejdsplads fungerer. Hvordan arbejdskulturen kan være forskellig i forskellige afdelinger, uanset at vi alle under et arbejder for Aabenraa Kommune.

  Ved en tilfældighed på grund af min lidt forlængede elevperiode fik jeg ansættelse i en udbudsafdeling, som udbudskonsulent. Her laver vi indkøbsaftaler til kommunen. Det er primært projektarbejde, hvor vi eksempelvis tilrettelægger og gennemfører udbud af biler til Hjemmeplejen.

  Gennem årene er jeg blevet tilknyttet som elevvejleder for nye elever, hvilket konstant giver nye vinkler på ens egne og andres arbejdsområder og -metoder. Herudover har jeg deltaget i ansættelsesudvalget for ansættelse af nye elever til Aabenraa Kommune.

  Lige før vi alle blev sendt hjem på grund af COVID-19, var der opstået en mulighed, som jeg tog imod for at blive controller. Her er arbejdsopgaverne igen nogle andre, end hvad jeg tidligere har prøvet.

  Nu tænker du måske, om det under hele rejsen kun har været sjovt, udviklende og lærerigt…

  Det korte svar er – Nej, men næsten…

  For mig er det et spørgsmål om at holde fokus på det, som man selv kan gøre noget ved, og turde tage imod nye udfordringer, når mulighederne  opstår.

  Der vil altid være arbejdsopgaver, som ikke er særlig spændende eller ligefrem trælse. Men omvendt er min oplevelse med Aabenraa Kommune som arbejdsplads - der formes af love, regler og det omkringværende samfund -  at der også er nogle fede, sjove og spændende opgaver. De spændende opgaver kommer til dig, hvis bare du er omstillingsparat og positivt indstillet på at udvikle dig selv, og de opgaver du bliver sat til at løse.