Gå til hovedindhold

60+ Aktiv

60+ Aktiv er afløseren for projektet Bevæg dig for livet senior (2017-21). Indsatsen er permanent og går på tværs af forvaltningerne Børn & Kultur og Social & Sundhed i Aabenraa Kommune.

Indhold

  Find relevante tilbud her - både de kreative og fysisk aktive

  I Aabenraa Kommune er der fuld fokus på at skabe meningsfulde, sociale og fysisk aktive fællesskaber for alle jer der har rundet den smukke alder af 60 år. Det er med stor glæde, at vi nu er 2 fastansatte til at drive 60+ Aktiv - én fritidskonsulent og én brobygger.

  60+ Aktiv er er en indsats på tværs af forvaltningerne Social & Sundhed og Børn & Kultur, som skal sikre, at der i Kommunen er relevante og tilgængelige tilbud. Fokus er at skabe fysisk og mental sundhed for alle, uanset om du har afsluttet et genoptræningsforløb, netop er gået på pension eller bare mangler et fællesskab i hverdagen. Selve brobygningen tager udgangspunkt i at hjælpe borgere videre fra et forløb i Sundhedscenteret eller Træning og Forebyggelse til fx et foreningstilbud.   

  Hvem er vi?

  • Fritidskonsulent Signe Juler Bøgesvang 
  • Brobygger Maria Nørgaard

  Samarbejdspartere

  For at nå ud til så mange som muligt, samarbejder vi fx med foreninger; idrætsorganisationer; haller; aktivitetscentre; sundhedspersonale; demens- og ensomheds indsatsen; jobcenter; biblioteker; Forum for mænds sundhed og selvfølgelig en masse ildsjæle… bare for at nævne nogle.   

  Målsætning

  Alle som har rundet de 60 år, skal have de bedst mulige betingelser for sund aldring via en social og aktiv tilværelse. Dette gør vi ved at hjælpe borgere ud i relevante tilbud, som matcher ønsker og niveau. Desuden understøtter og udvikler vi tilbud, samt er med til at skabe nye, hvor der mangler.

  Hjælp til at finde det rette tilbud

  Har du brug for hjælp til at finde det rette tilbud, og måske mangler en at følges med første gang, så kontakt Kommunens brobygger, Maria Nørgaard 2327 3231 / mnoerg@aabenraa.dk