Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Sundhedsfremmemærket 2024

Aabenraa Kommune ønsker at anerkende, motivere og fremme lokale virksomheders indsats for sundhed på arbejdspladsen.

Indhold

  Om Sundhedsfremmemærket

  Aabenraa Kommunes Sundheds- og Forebyggelsesudvalg vedtog i 2023 oprettelsen af et sundhedsfremmemærke med fokus på fremme af sundheden på arbejdspladsen.

  Sundhed og forebyggelse er vigtige elementer på enhver arbejdsplads, og derfor vil Aabenraa Kommune gerne påskønne virksomhedernes arbejde for sundheden og dermed omsorgen for de ansatte. Hovedformålet er at skabe synlighed og opmærksomhed om de gode sundhedsinitiativer, der er rundt om på virksomhederne i Aabenraa Kommune, så de kan være til inspiration og motivation for, at der gøres endnu mere for at fremme sundheden i hele kommunen.

  Sundhedsfremmemærket er planlagt som en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor virksomheder hvert år skal ansøge om igen at få tildelt mærket.

  Derfor skal din virksomhed søge Sundhedsfremmemærket

  Med Sundhedsfremmemærket kan din virksomhed skabe synlighed omkring, at I vægter medarbejdernes sundhed højt:

  • Sundhedsfremmemærket vil vise for kunder og medarbejdere, at virksomheden tager medansvar for medarbejdernes sundhed til gavn for både den enkelte medarbejder, samfundet og virksomheden.
  • Mange medarbejdere vurderer, at sundhedstiltag på arbejdspladsen har en positiv betydning for deres vurdering af arbejdspladsernes attraktivitet.
  • Bedre sundhed modvirker behovet for sygedage, hvilket giver færre driftsforstyrrelser og udgifter hertil. Derfor hænger en god sundhed også sammen med en bedre bundlinje.
  • Nogle af ansøgerne blive tilbudt promovering gennem kommunens kanaler, såsom sundhedscentrets hjemmeside, for at dele de gode eksempler til inspiration for andre.

  Ved tildeling af sundhedsfremmemærket vil I modtage materiale til at fremvise det på hjemmeside, dokumenter og banner til e-mailsignatur.

  Sundhedsfremmemærket 2024:

  Du skal sende en digital ansøgning for at din virksomhed kan komme i betragtning til at modtage Aabenraa Kommunes Sundhedsfremmemærke. I ansøgningen skal den sundhedsfremmende indsats på jeres arbejdsplads kort beskrives.

  Ansøgningsrunden finder sted i efteråret 2024, og du vil kunne se detaljerne om, hvordan du kan ansøge, her på denne side i løbet af foråret 2024.

  Vil du vide mere?

  Ønsker du mere information, assistance eller har du spørgsmål til Sundhedsfremmemærket, kan du skrive os en mail til sundhedscenter@aabenraa.dk eller 7376 8888.