Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Hovslund og Øster Løgum

Vores landsbyer og området omkring Hovslund Stationsby og Øster Løgum er attraktive at bosætte sig i. Det har også en del børnefamilier opdaget, som er flyttet hertil indenfor de seneste år. Du og din familie får plads, ro og dejlig natur at boltre jer på – og børnene er sikret en god start på fællesinstitutionen Hovslund Børneunivers.

Indhold

  I den nordvestlige del af Aabenraa kommune finder du Øster Løgum Sogn – med ”hovedbyerne” Hovslund Stationsby og Øster Løgum.

  Der er et rigt foreningsliv og mange ildsjæle som samarbejder om at skabe et aktivt og velfungerende lokalsamfund, hvor der er højt til loftet og plads og rum til, at også du og din familie kan udfolde sig.

  Vores samarbejde har virkelig givet bonus. Et af resultaterne ser du således udmøntet i Hovslund Børneunivers, en innovativ skolemodel, hvor dagpleje, børnehave, folkeskole og SFO er blevet samlet under én hat.

  Øster Løgum Sogns Lokalråd fungerer som ”paraplyorganisation” for de lokale foreninger og koordinerer samarbejde og lokale ønsker for den fortsatte udvikling i sognet, bl.a. arbejder vi for, at der med tiden kan udstykkes nye byggegrunde og skabes attraktive boligformer til den ældre befolkning. Der er også igennem mange år arbejdet for at få etableret en cykelsti imellem Øster Løgum og Hovslund Stationsby – dette arbejde har endelig båret frugt - i foråret 2024 påbegynder Aabenraa Kommune entreprenørarbejdet med cykelstien, der forventes at kunne tages i brug i august 2024.

  Området ligger centralt i Sønderjylland. Vi har kun 7 km til motorvejen og Rødekro, hvorfra der er gode togforbindelser samt bybus til Aabenraa. Sygehus Sønderjylland når du efter 9 km.

  Vi kan byde på et aktivt foreningsliv, med bl.a. spejdere, gymnastikforening og lokalråd. Endvidere finder du en skøn natur med mange vandrestier og et varieret udbud af cykel- og løberuter.

  Forsamlingshuset finder du i Hovslund og sognets kirke ligger i Øster Løgum.

  Hovslund og Øster Løgum ligger i nogle fantastisk historiske omgivelser. Gravhøje, Hærvejen, Immervad Bro og Hærulfstenen vidner om, at området har været beboet i rigtig mange år.

  Selve sognet består også af andre små hyggelige landsbysamfund, f.eks. Rugbjerg, Andholm, Hovslund By og Nr. Hjarup. Du vil med sikkerhed kunne finde lige netop den plet, der opfylder behovet for dig og din familie

  Dagpleje/Børnehave/Skole/SFO:

  Hovslund Børneunivers

  Indkøb:

  Hovslund Købmandsgård og Autoværksted, Stationsvej 35 samt pakkeshop og tøjrens (Byens Rens)

  Afstande:

  • Aabenraa: 13 km
  • Sygehus Sønderjylland: 9 km
  • Rødekro: 7 km
  • Flensborg: 46 km
  • Motorvejen: 7 km

  Attraktioner & Aktiviteter

  - Vi hedder Nicolai og Julie og er et ungt par i tyverne. Vi kommer fra henholdsvis Vamdrup og Haderslev, men flyttede sammen til Sønderborg på grund af uddannelse. Vi følte os langt væk fra vores familie da vi boede i Sønderborg, og havde derfor et ønske om, at flytte lidt tættere på igen, efter endt uddannelse.

  Da vi i starten af 2013 kørte en omvej hjem fra en familiefest, kørte vi igennem Øster Løgum og fik da øje på vores drømmehus, og 6 måneder senere stod vi med nøglerne og var klar til at flytte ind!

  Vi havde ingen relationer til byen i forvejen, men vi har bestemt ikke fortrudt, at vi er flyttet hertil.

  Vi er blevet taget rigtig godt imod af alle og vi kunne ikke ønske os bedre naboer. Derudover er det super fedt, at se det sammenhold der er i byen, plus at der bliver støttet godt op omkring de arrangementer der bliver afholdt, såsom fælles spisning, ringridning osv.

  Vi glæder os til i fremtiden, at få vores egen lille familie her.

  Citat: Nicolai og Julie Tøndering

  Gravhøje, Hærvejen, Immervad Bro og Hærulfstenen.

  Tager du en vandretur op på Stenhøj, vil du stå på det 3. højeste punkt i Sønderjylland.

  Som borger i Øster Løgum Sogn bor du centralt i Sønderjylland. Du bor i et naturskønt område, hvor det er muligt at bo på landet med god plads eller bo i et parcelhus med et mindre krævende areal. Uanset hvordan du ønsker at bosætte dig, så giver den centrale placering i Sønderjylland let adgang til f.eks. at komme på arbejde, uanset om du skal mod øst, vest, nord eller syd.