Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Holbøl

Her bor du blandt mennesker, der deler din passion for naturen og for at skabe meningsfulde forbindelser i vores lokale samfund. Vores område har det hele – børnehave, friskole, fibernet, indkøbsmuligheder, kirke, brandværn og et aktivt foreningsliv. Vi er stolte af at huse Sønderjyllands længste MTB-bane, et bevis på vores engagement i aktiviteter og udendørsliv. Du har desuden kun 7 kilometer til den nærmeste strand ved Sønderhav! Så tag del i fællesskabet, oplev naturen og nyd alle de skønne faciliteter!

Indhold

  Lad os tage jer med tilbage i tiden, omkring år 1200, hvor vores dedikerede gårdmænd og karle satte sig for at bygge vores egen kirke. Dengang var vi "frie" bønder, direkte under Kronen, uden at nogen herremand eller godsejer kunne påtage sig kravene til vores jorde. Det betød, at vi selv kunne forme og bestemme udviklingen af vores område.

  Og ved I hvad? Ikke meget har ændret sig siden da. Her i Holbøl er vi stolte af vores frivillige og ildsjæle, der stadig bærer udviklingen af vores samfund. Vores lokale samlingspunkt, Letløb - Høkeren, er stadig hjertet af vores by. Herfra kan du endda besøge både bageri og blomsterbutik på én og samme adresse.

  Vi har haft fokus på ikke kun vores ungdom, men også vores ældre borgere her i Holbøl de seneste år. Der er blevet startet en ungdomsklub for både børn og unge, samt en række aktiviteter for vores seniorer.

  Hvis du skal på større indkøb, arbejde eller besøge venner udenfor vores område, er motorvejen kun 5 km væk. På bare 20 minutter kan du nå Aabenraa, Sønderborg eller Flensborg. Og hvis du foretrækker bussen, er der regelmæssige afgange til Aabenraa fra Holbøl Midtby.

  Velkommen til vores fællesskab her i Holbøl, hvor fortiden møder nutiden, og vores fællesskab formes af vores engagement og sammenhold.

  Dagpleje:

  Find nærmeste dagplejer i området:
  Anne Mette og Torben, Storkereden

  Integrerede institutioner:

  Børnehaven Svalen, 0-5 år 

  Skole/SFO:

  Grænseegnens Friskole, 0.-9. kl.

  Indkøb:

  Dagligvarebutik: Letkøb Holbøl Høker

  Heidis Madværk: Facebook

  SpisestedHolbøl Landbohjem

  Afstande:

  • Aabenraa: 20 km – busforbindelse: rute 220
  • Kruså: 6 km – busforbindelse: rute 220 eller 662
  • Sønderborg: 30 km
  • Flensborg: 16 km
  • Motorvej: 5 km

  Ofte stillede spørgsmål

  Min familie, kone og to gæve piger stammer fra Sydslesvig, men flyttede til Djursland, hvor vi boede i 25 år.

  Nu er børnene for længst flyttet hjemmefra, og i 14 år har min kone og jeg nydt en utrolig positiv udvikling i vores ellers meget pressede lokalsamfund her i Holbøl.

  Da skolen skulle lukkes, svarede det vel til at give Holbøl en ”dødsdom”. Men: Vi var klar! Grænseegnens Friskole så dagens lys – og i dag er Holbøl en selvbevidst og kreativ landsby.

  For vores udvikling og indsats blev vi i 2011 kåret til ”Årets Landsby” i Aabenraa kommune. På landsplan har byen opnået at få 2 blomster i det europæiske initiativ ”Blomstrende Landsby” – dem er der p.t. kun fire af i Danmark!

  Det er ikke titler, der betyder noget her i byen, men derimod menneskernes indstilling. Og den er i top her i Holbøl: Bor du i Holbøl, bor du i et smørhul!

  Citat: Volker Schade.