Gå til hovedindhold

Aabenraa

I Aabenraa bliver du omfavnet af den klassiske købstad. Og som ekstra bonus får byen en helt særlig atmosfære fra fjorden, bystranden og skovene, der omkranser byen.

Indhold

  I midtbyen møder du en herlig blanding af brostensbelagte, gamle bymiljøer og moderne byliv med masser af indkøbsmuligheder - blandt andet i den hyggelige gågade.

  En bynær strand med strandpromenade og lystbådehavn giver du mulighed for at dyrke vandlivets glæder, og er med til at gøre byen til et godt sted at være.

  I Aabenraa finder du alle købstadens tilbud: Uddannelser, kultur, koncerter, biograf, vandland, ligahåndboldkampe og motionsevents som Aabenraa Bjergmarathon og DHL Stafetten Sønderjylland.

  Aabenraa er en del af grænselandet, med kun en halv times kørsel til storbyen Flensborg og under to timer til metropolen Hamborg. Du vil kunne fornemme de to kulturer - den danske og den tyske - overalt. Du finder både danske og tyske skoler, børnehaver, gymnasier, biblioteker og andre kulturinstitutioner.

  Som tilflytter vil du i de kommende år opleve, at Aabenraa udvikler sig til en af de mest levende og moderne købstæder i Danmark. Blandt andet med ny Multiarena, nyt campus for UC Syddanmark og forskellige byfornyelsesprojekter. Læs mere om Aabenraa som Fremtidens Købstad.

  Du finder alle boligformer i Aabenraa. Lige fra gamle fredede byhuse og renoverede patriciervillaer, over luksuslejligheder med fjordudsigt, til parcelhuse i alle prisklasser og gode lejeboliger.

  Foreningslivet er rigt og varieret, og du finder helt sikkert en hobby eller forening, der passer lige til dig. Lad dig inspirere på Aabenraa Kommunes Foreningsportal.


  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.

  Vuggestuer:

  Integrerede institutioner 0-6 år:

  Børnehaver 3-6 år:

  Skole/SFO:

  Indkøb:

  Et bredt udvalg af dagligvarebutikker, detailhandel og spisesteder

  Afstande:

  • Flensborg: 35 km
  • Sønderborg: 34 km
  • Haderslev: 25 km
  • Tønder: 40 km

  Attraktioner

  Aabenraa er en charmerende, gammel købstad i Sønderjylland med en rig kulturarv og smuk natur. Her er nogen af de mest betydningsfulde attraktioner i Aabenraa:

  1. Aabenraa Museum: Dette museum giver indblik i byens historie og kultur gennem udstillinger og samlinger.

  2. Folkehjem
  3. Brundlund Slot: Et imponerende slot, der fungerer som et kulturcenter med udstillinger, koncerter og events. Der er bl.a. værker af de to berømte bysbørn Franciska Clausen og C.W. Eckersberg.

  4. Aabenraa Havn: Denne travle havn er et dejligt sted at slentre og nyde udsigten over vandet samt besøge lokale butikker og restauranter.

  5. Mølleparken: En smuk park med en charmerende mølle og grønne områder, perfekt til afslapning og picnic.

  6. Slotsparken: Omkranset af voldgrave og gamle træer er dette en dejlig park omkring Aabenraa Slot.

  7. Det Gamle Rådhus: Et charmerende bygning, der engang fungerede som rådhus og nu bruges til fx turistkontor og man kan blive viet i de flotte, gamle omgivelser.

  8. Aabenraa Mountainbike Spor: For de eventyrlystne er der mountainbike-stier omkring byen, der fører gennem det naturskønne landskab.

  9. Aabenraa Golfklub: Hvis du er interesseret i golf, kan du besøge denne golfklub og nyde en runde golf på den smukt anlagte bane.