Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Ungdomsuddannelser

Dine børn får et optimalt springbræt til studierne i Aabenraa. Vi har alle de studieforberedende ungdomsuddannelser i byen og en række erhvervsuddannelser inden for sundhed, fødevarer, transport og byggeri.

Indhold

  Når dine børn skal vælge uddannelse efter skolen, står alle muligheder åbne i Aabenraa. Vi har i alt 3000 elever på en række erhvervsuddannelser og alle de studieforberedende ungdomsuddannelser HHX, HTX, HF, STX og sågar den tyske Abitur studentereksamen.

  International Business College Aabenraa

  Her kan du tage den handelsgymnasiale uddannelse HHX og erhvervsuddannelsen HG.

  Aabenraa Statsskole

  Her kan du tage studentereksamen, STX og HF-uddannelsen.

  EUC Syd

  Her kan du tage den tekniske gymnasieuddannelse HTX og en række erhvervsuddannelser inden for sundhed, fødevarer, transport og byggeri. Du har også muligheden for at tage både en gymnasial eksamen og samtidig få et svendebrev.

  Deutsches Gymnasium für Nordschleswig

  På det tyske gymnasium får du både den danske studentereksamen og den tyske studentereksamen Abitur, der giver direkte adgang til hele det tyske uddannelsessystem.

  Undervisningen foregår på tysk på nær fremmedsprogene og danskundervisningen.

  Der findes særlige intensive tyskkurser for elever, der ved skolestart har behov for at få løftet deres tyskkundskaber, så de kan deltage aktivt i den tysksprogede undervisning.

  VUC Syd

  På VUC Syd kan du blandt andet tage en HF-uddannelse, gymnasial supplering og en række forberedende forløb.

  Social- og Sundhedsskolen Syd

  Her kan du uddanne dig til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent og pædagogisk assistent.

  Uddannelserne til social- og sundhedsassistent og pædagogisk assistent er adgangsgivende til flere videregående uddannelser, blandt andet pædagog og sygeplejerske, der begge kan tages i Aabenraa.