Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Frit tandlægevalg

Læs mere om Frit tandlægevalg i Aabenraa Kommune her.

Indhold

  Frit tandlægevalg for børn under 16 år

  Det frie valg betyder, at dit barn kan vælge at gå til tandlæge hos Aabenraa Kommunale Tandpleje eller hos en privat praktiserende tandlæge.

  Der ydes tilskud på 65 % af udgifterne til forebyggende og behandlende tandpleje hos privat praktiserende tandlæge. Egenbetalingen udgør 35 %. Hos Aabenraa Kommunale Tandpleje er det vederlagsfrit.

  Hvis du ønsker, at dit barn skal skifte tandlæge, skal du kontakte Tandplejen på telefon 7376 8256 inden tandbehandling hos den nye tandlæge påbegyndes.

  Hvis I har praktiske spørgsmål til ovenstående, så kontakt Tandplejen på 7376 8256.

  Frit tandlægevalg over 16 år

  Når du er fyldt 16 år kan du vælge om du ønsker at fortsætte på den kommunale klinik eller on du vil skifte til en privat praktiserende tandlæge.

  Vælger du at fortsætte i den kommunale tandpleje, bliver du indkaldt som hidtil, og du behøver derfor ikke foretage dig yderligere. 

  Vælger du en privat praktiserende tandlæge, skal du meddele dette til Tandplejen på telefon 7376 8256. Du giver samtidig tilladelse til, at vi må sende en kopi af din tandplejejournal til den valgte tandlæge, og de vil indkalde dig, når der er behov for næste tandeftersyn.

  Tandplejen skal have modtaget besked om tandlægeskift inden det første besøg hos den privat praktiserende tandlæge, ellers vil regningen ikke blive betalt af Aabenraa Kommune.

  Med den nye ordning om gratis tandpleje vil alle unge, der fylder 18 år efter 1. januar 2022, være omfattet af den vederlagsfri kommunale tandpleje, indtil de fylder 22 år. De er automatisk indmeldt i ordningen og skal derfor ikke aktivt gøre noget for at blive omfattet af de nye regler. Unge, som er fyldt 18 år før 2022, omfattes ikke af den nye ordning.