Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Blue Transition

Læs mere om Blue Transition i Aabenraa Kommune her.

Indhold

  Som følge af klimaforandringerne øges presset på vores grundvand og jordressourcer. Derfor har 24 partnere i Nordsøregionen startet EU Interreg projektet, Blue Transition, der har et overordnet budget på ca. 53 mio. kr.

  Formålet med projektet er at udvikle viden, metoder og strategier til forvaltning af grundvand- og jordressourcer, så vi sikrer, at vi har nok vand af god kvalitet til enhver tid.

  Blue Transition kører fra 1. oktober 2022 til 31. marts 2026, hvor 16 pilotprojekter skal udfoldes.

  Aabenraa Kommune deltager med to pilotprojekter - ét i Bylderup Bov og ét i Aabenraa. I projekterne bliver der arbejdet med beskyttelse af grundvandsressourcer, tilbageholdelse af CO2 i tørvejorde og helhedsorienteret vandforvaltning.

  Læs mere om Blue Transition på projektets hjemmeside: https://www.interregnorthsea.eu/blue-transition.

  North Sea Region-programmet adresserer en række presserende spørgsmål i vores region. Trusler som artstab, global opvarmning og eftervirkningerne heraf samt ny teknologi kalder på nye og innovative løsninger. Derfor støtter North Sea Region innovative partnerskaber til at arbejde på tværs af grænser. Alt dette for at gøre Nordsøregionen til et smartere, grønnere og mere beboeligt sted for sine mere end 60 mio. borgere.