Gå til hovedindhold

Anmeldelse af Bygge- og anlægsaffald

Læs mere om Anmeldelse af Bygge- og anlægsaffald i Aabenraa Kommune her.

Indhold

    Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes til kommunen før du går i gang med renovering eller nedrivning. Du skal anmelde hvad affaldet består af, mængderne af affald og hvor du forventer at affaldet skal afleveres. Kommunen skal modtage en anmeldelse senest 14 dage, før du går i gang. Anmeldelsen skal accepteres får selve arbejdet må starte.

    Du skal anmelde bygge- og anlægsaffald når:

    • Din renovering eller nedrivning danner mere end 1 ton affald
    • Du skal udskifte termoruder, der er produceret i perioden 1950-1977

    Der skal foretages en screening af bygningen, for at afdække, om der kan være anvendt problematiske stoffer, som f.eks. PCB, klorparaffiner, PAH’er, asbest eller tungmetaller i forbindelse med opførelse eller renovering af bygningen.
    På baggrund af resultatet af screeningen foretages en kortlægning, i form af analyser af bygningsdele, som kan indeholde problematiske stoffer. En sådan kortlægning foretages af et professionelt firma og er et krav.

    Du er som bygherre ansvarlig for at anmelde bygge- og anlægsaffald, selvom der er en rådgiver, entreprenør, håndværker eller lignende til at udføre og styre arbejdet. Der skal forelægge en fuldmagt, hvis en anden person eller virksomhed skal stå for anmeldelsen for bygherre.

    Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes digitalt på www.bygogmiljoe.dk eller www.bygningsaffald.dk. Førstnævnte hjemmeside vil undervejs sende dig videre til sidstnævnte hjemmeside.

    Ved byggearbejder skal følgende oplysninger angives i affaldsanmeldelsen, jf. § 3 i Bekendtgørelse om håndtering af affald og materialer fra bygge- og nedrivningsarbejde:

    1. Anmeldelsesdato.
    2. Bygherrens navn og adresse.
    3. Ejendommens adresse og matrikelbetegnelse.
    4. Forventet dato for, hvornår byggearbejdet igangsættes.
    5. Navn og adresse på den, der har udført miljøscreening- og kortlægningen.
    6. Dato for miljøscreening- og kortlægningen.
    7. Byggeår og eventuelle renoveringsår.
    8. Forekomsten og koncentration af problematiske stoffer.
    9. Miljøkortlægningsrapport med resultat af analyser af repræsentative prøver i medfør af miljøkortlægningsforpligtelsen, samt beskrivelse af screening, der ligger til grund for materialeprøver herunder:
      • Indledende undersøgelse af hvilke data der er tilgængelige om bygningen/bygningerne, eller dele heraf (desktop-studie), herunder analyse af stamdata og tegninger, f.eks. BBR data og info fra bygningsejere.
      • Lokalisering af materialer med problematiske stoffer angivet med billede eller tegning, hvor der kan opstå tvivl.
      • Hvordan problematiske stoffer gennem mærkning, skiltning eller andre tiltag er identificeret.
      • Hvordan materialer indeholdende eller forurenet med problematiske stoffer er planlagt saneret, udsorteret, fjernet og håndteret.
    10. De forventede affaldsmængder og –typer for det samlede projekt fordelt på EAK-koder underopdelt i affaldsfraktioner.
    11. Modtager af affald eller en angivelse af, hvordan bygge- og anlægsaffald, som benyttes på samme matrikel, påtænkes nyttiggjort.

    Har du spørgsmål til selve affaldssagen, kan du kontakte Team Miljø på mail industri@aabenraa.dk eller tlf. nr.  7376 8367 / 7376 6292.

    Oplever du tekniske udfordringer undervejs på www.bygningsaffald.dk, kan du få hjælp ved at skrive til Sweco på support@bygningsaffald.dk eller 78 78 21 12.