Gå til hovedindhold

Aabenraa Kommune logo

Selvstændig

Når du ikke kan drive din virksomhed på grund af sygdom.

Indhold

  Pligt til at anmelde sygdom

  Hvis du har tegnet frivillig forsikring fra 1. el. 3. fraværsdag, skal du anmelde egen sygdom til kommunen via Virk.dk senest 1 uge efter 1. eller 3. fraværsdag.

  Hvis du ikke har tegnet frivillig forsikring, skal egen sygdom anmeldes til kommunen via virk.dk senest 3 uger efter 1. fraværsdag.

  Jobcenterets rolle

  Du skal være opmærksom på, at Jobcenteret skal vurdere, om du er berettiget til sygedagpenge. Du skal forvente sagsbehandlingstid. I særlige tilfælde vil Jobcenteret anmode om yderligere oplysninger – f.eks. en lægeattest - før det kan vurderes, om du er berettiget til sygedagpenge.

   

  Ofte stillede spørgsmål

  Sygedagpenge beregnes ugevis, og udbetales bagud til NemKonto på samme tidspunkt som du ville have fået løn hvis du ikke var sygemeldt.

  Som hovedregel kan du ikke holde ferie, hvis du er sygemeldt. Kun i særlige tilfælde, og efter forudgående aftale med en sagsbehandler i Jobcentret, kan sygedagpengene fortsætte efter afholdelse af ferie. Udbetalingen af sygedagpenge/refusion stoppes i den aftalte ferieperiode.

  Ønsker du at undersøge, om du har mulighed for at afholde ferie, uden at det samtidig betragtes som en raskmelding, skal du kontakte din sagsbehandler i Jobcentret.