Gå til hovedindhold

Forebyg indbrud i sommerferien

Hjælp dig selv, naboen og politiet med at forebygge indbrud i sommerferien.

Indhold

  Aldrig alene hjemme

  Tager du på sommerferie, eller er du bare væk nogle dage, skal du sikre dig, at huset ikke er alene hjemme. Hjælp dig selv og naboen! Få nu gjort alvor af at få en profil på nabohjælp.dk. Inviter naboerne til at være med i dit netværk. Så har du været med til at reducere indbruddene med op til 26 procent i dit kvarter.

  Hold øje med naboens hus

  Hold øje med hinandens huse, tøm postkassen, fyld skraldespan­den, parkér en bil eller cykel i garagen osv., så husene udstråler liv og nogen hjemme til at se efter ubudne gæster.

  Sig ’hej’ til indbrudstyven

  Og hvis man aftaler, at det er i orden at hilse på ukendte folk, der færdes i ens kvarter, er der endnu større chance for, at du undgår at blive udsat for indbrud. Hvis det er tyveknægten, du hilser på, ved han, at han er blevet set – og så er det meget mere risikabelt for ham.

  Sikring af huset

  God belysning ved indgangen/indkørslen/terrassedøren med et tænd/sluk-lys kan være med til at holde indbrudstyvene på afstand. Husk altid at låse dørene og tjek, at vindueshasper i hele huset i sommervarmen er lukkede og i ordentlig stand. Sæt gerne tænd/sluk-ure på nogle lamper og på køkkenradioen.

  Vis tegn på liv og aktivitet, men fjern stiger og redskaber, som indbrudstyven kan bruge til at brække ind med. Anbring et par løbesko eller andet fodtøj ved fordøren og lad børne­nes legetøj blive liggende i haven. Lad noget af vasketøjet blive hængende ude.

  Sørg for, at der er godt udsyn til dit hus. Klip hæk og buskads, så det ikke er for højt. På den måde kan en eventuel indbrudstyv ses fra gaden, hvis han forsøger at brække ind eller ud af dit hus.

  Frist ikke svage sjæle

  Se dit hus med indbrudstyvens øjne og stil spørgsmålet: Hvor vil jeg selv bryde ind? Tyven ser nøjagtig det samme og vil formentlig bryde ind samme sted. Er dit hus så stærkt – især døre og vinduer – at det kan modstå forsøg på indbrud med tyvens standardværktøj, som er en 7 mm skruetrækker eller et lille koben, fravælger tyven dit hus, viser hollandske undersøgelser.

  Gem værdigenstande. Tyven ser først i sove- og badeværelset. Gør dig overvejelser over, hvad der kunne friste tyven til at lave indbrud i dit hus – f.eks. en PH lampe i vinduet, en iPad fremme på et bord, anden elektronik eller andre let omsættelige varer? Der er ingen grund til at udstille eftertragtede tyvekoster, som andre står klar i kulissen til at købe. 

  Facebook

  Fortæl ikke om ferien på Facebook, telefonsvarer eller Twitter. For sommerferien er først rigtig god, når du er hjemme igen i din bolig, der står, som da du forlod den, og iPad’en og PH lampen stadig er på sin plads – og ikke er blevet stjålet.

  Køb af hælervarer skaber flere indbrud

  Esbjerg kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi kører for tiden en stor kampagne for at få danskerne til at stoppe med at købe stjålne varer. Og hvis der ikke er noget marked at afsætte de stjålne varer på, bliver der heller ikke begået indbrud. Så her kan alle være med til at gøre en forskel, når tyveknægten ikke kan afsætte de stjålne varer. Det er simpelthen udbud og efterspørgsel. 

  Politiet har brug for din hjælp

  Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne have alle, der tager på sommerferie, men også alle der bliver hjemme, til at gøre en ekstra indsats for at begrænse indbrud i sommerferien, så det fortsat kan være trygt at være borger i Syd- og Sønderjylland.

  Forebyggelse af indbrud er en vigtig samfundsmæssig udfordring. Politiet hverken kan eller skal klare opgaven alene. Vi har brug for, at borgerne sikrer deres huse bedre, etablerer Nabohjælp, og at alle har ekstra fokus på at nabohjælpe samt ikke mindst undlader at købe stjålne varer.

  Ser du noget mistænkeligt, så kontakt politiet døgnet rundt på telefon 1-1-4. I hastende tilfælde hvis tyven stadig er i huset eller på grunden 1-1-2.

  Læs mere på nabohjælp.dk - stopindbrud.dk og stop-e-hæleri.dk