Gå til hovedindhold

Særlige udlejningskriterier

Når de almene boliger udlejes efter særlige regler kaldes det ”særlige udlejningskriterier”. Kriterierne er gældende i tidsbegrænset periode.

Indhold

  Fleksibel udlejning i almene boliger

  Fleksibel udlejning betyder at du som boligsøgende kan komme foran i køen til en lejebolig, hvis du opfylder nogle særlige kriterier, og dermed hurtigere kan få en lejebolig end hvis  du står på den normale venteliste.

  Kommunen kan indgå aftaler om fleksibel udlejning for indtil 90 % af de ledige familieboliger i en afdeling. De resterende 10% skal altid udlejes efter ventelistereglerne. Det giver mulighed for at  komme foran i køen til en lejebolig, hvis man opfylder særlige kriterier.

  Eksempler på særlige udlejningskriterier kan være fortrinsret for pendlere med beskæftigelse i kommunen, tilflyttere med beskæftigelse i kommunen, ældre der i tide ønsker en mere velegnet bolig, unge studerende, skilsmisseramte, særlige sociale grupper f.eks. boligsøgende med fysisk eller psykisk handicap m.v.

  Aftaler om fleksibel udlejning skal tages op til revision senest 4 år efter aftalens indgåelse. Er parterne enige om det, kan aftalen tages op til revision inden udløbet af aftaleperioden.

  Aftaler om fleksibel udlejning annonceres her på hjemmesiden. 

  Aabenraa kommune har indgået følgende aftaler om fleksibel udlejning:

  Boligsyd afdeling 51

  Gældende for perioden 6.5.2021 – 6.5.2024, for følgende lejemål:

  • Valdemarsgade 7A–D + 9A-D. (8 lejemål)
  • Jernbanegade 6 A-D + 8 A-D, (8 lejemål)
  • Trækobbel 8 A-C + 10 A-E (8 lejemål)

  Ovenstående lejemål udlejes med fortrinsret for lejere, som er over 50 år og som ikke har hjemmeboende børn. Det sker med begrundelsen at boligerne har relativ kort afstand til indkøb og offentlig transport, samt til ”Valdemars hus”, hvor der er mulighed for at deltage i sociale aktiviteter (21-5551).