Gå til hovedindhold

Træning - når du har været indlagt

Hvis du har været indlagt på sygehuset, og sygehusets læger vurderer, at du bagefter har brug for almindelig genoptræning, sender de en genoptræningsplan til Aabenraa Kommune, som giver dig et konkret tilbud om genoptræning. Hvis sygehusets læger vurderer, at du har brug for specialiseret genoptræning, yder sygehuset selv denne genoptræning.

Indhold

  Hvem kan få genoptræning efter sygehusindlæggelse?

  Det kan de borgere, som sygehusets læger har vurderet har behov for genoptræning, og som derfor har fået en genoptræningsplan.

  Hvem leverer genoptræning efter sygehusindlæggelse?

  I Aabenraa Kommune er det Træning & Forebyggelse, der giver dig et konkret tilbud om genoptræning. Du kan også vælge at gå til genoptræning i en anden kommunen end den, du bor i, hvis den anden kommune har kapacitet til det.

  Hvis Træning & Forebyggelse ikke kan påbegynde din træning inden for syv dage efter udskrivelsen, har du ret til at vælge en privat leverandør.

  Hvor hurtigt får jeg et tilbud om genoptræning fra Træning & Forebyggelse?

  Det kommer an på, hvad sygehusets læge har skrevet i din genoptræningsplan. Der er følgende tre muligheder:

  • Hurtig opstart, hvilket vil sige tidligere end 7 kalenderdage.
  • Inden for 7 kalenderdage.
  • Senere end 7 kalenderdage – hvis du eksempelvis skal vente på at gips er taget af.

  Hvis du har modtaget behandling på sygehuset og fået udarbejdet en genoptræningsplan, men ikke har hørt fra os indenfor 5 hverdage efter at du er kommet hjem fra sygehuset, kan du kontakte os på telefon 73 76 75 19, hvor telefontiden er alle hverdage kl. 7.45 – 13.00.

  Hvor foregår genoptræningen?

  Det meste genoptræning efter sygehusindlæggelse foregår i et af Aabenraa Kommunes to genoptræningscentre i henholdsvis Aabenraa (Kresten Philipsens Vej 4A, 6200 Aabenraa) og Bov (Padborgvej 20, 6330 Padborg).

  Genoptræningen kan i nogle tilfælde også foregå i dit hjem, hvis terapeuterne i Træning & Forebyggelse vurderer, at det er nødvendigt.

  Kan man få befordring eller befordringsgodtgørelse?

  Hvis træningsterapeuten vurderer, at der er helbredsmæssige grunde til, at du ikke er i stand til at komme til genoptræningsstedet på andre måder end med taxa, kan du få befordring eller befordringsgodtgørelse. Læs mere om befordringsgodtgørelse ved genoptræning efter sygehusindlæggelse.