Gå til hovedindhold

Aktivitet og samvær

Aktivitets- og samværstilbud er med til at opretholde eller forbedre færdigheder eller livsvilkår for mennesker med handicap og særlige sociale problemer.

Indhold

  Aktivitets- og samværstilbud giver personer med fysisk eller psykisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer mulighed for at komme hjemmefra og deltage i sociale aktiviteter, hvor der er lejlighed til at udfolde sig sammen med andre og deltage i et socialt fællesskab.

  Aktiviteter

  Aabenraa Kommune tilbyder forskellige former for aktivitet og samvær afhængig af målgruppen.

  Tilpassede tilbud

  De enkelte tilbud kan tilrettelægges så de imødekommer bestemte behov for forskellige målgrupper. I tilbud for personer med handicap kan der være behov for aktiverende støtte, såsom træning i dagligdags funktioner, sprogstimulation og lystbetonede aktiviteter.

  For andre grupper, herunder personer med særlige sociale problemer, kan det centrale behov være hjælp til  fx rådgivning, socialt samvær, tøjvask eller madlavning. Tilbuddet kan også bestå i mere aktiverende aktiviteter som udflugter, idræts- eller fritidstilbud. Tilbuddene skal bl.a. medvirke til at forebygge udviklingen af yderligere sociale problemer.

  Sådan søger du

  Hvis du ønsker at søge om aktivitets- og samværstilbud, skal du kontakte Visitation & Understøttelse

  Aabenraa Kommune
  Visitation & Understøttelse
  Skelbækvej 2
  6200 Aabenraa