Gå til hovedindhold

Genforeningsparken

Aabenraa Kommune logo

Genforeningsparken

Læs mere om Genforeningsparken i Aabenraa Kommune her.

DeutschEnglish

Genforeningsparken - I historiens fodspor

Den 15. juni 2020 indviede den daværende borgmester Thomas Andresen og statsminister Mette Frederiksen Genforeningsparken ved Folkehjem i Aabenraa.

Flere års arbejde og planlægning er gået forud for åbningen af Genforeningsparken, hvis grønne bakker, skyggefulde kroge og kølende springvand, er et nyt åndehul midt i Aabenraa. Derudover er parken præget af tydelige referencer til Genforeningens 100-årige historie, der sammen med Folkehjem gør området til et væsentligt erindringssted for Genforeningen 1920.

Parken skulle planmæssigt være åbnet d. 30. maj 2020 med en stor folkefest og officielt indviet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II d. 10. juli 2020. Da coronavirus ramte Danmark i april 2020, blev alle kommunens aktiviteter i forbindelse med Genforeningen aflyst og udskudt til 2021. Parken blev derfor officielt indviet ved en lukket ceremoni for særligt inviterede d. 15. juni 2020.

I 2021 lykkedes det dog at få fint besøg i parken igen, da Hendes Majestæt Dronning Margrethe II gæstede Folkehjem som led i den officielle fejring af Genforeningen 13. juni 2021.

Her på siden kan du gå på virtuel opdagelse i Genforeningsparken og dens anlæg, skulpturer og symbolik. Du kan lytte til historier om ni helt almindelige mennesker, der hver især kæmpede for et dansk Sønderjylland, få en guidet videorundvisning i parken og se flere detaljer om anlægsprocessen.

Genforeningsparken er blevet til med finansiering af Aabenraa Kommune, samt støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Møllers Fond til almene Formaal og Bitten & Mads Clausens Fond.

Se en rundvisning fra Genforeningsparken foran folkehjem