Gå til hovedindhold

Kulturhuse

Du er aldrig langt fra det nærmeste skud kultur. Der er museer, biblioteker og aktivitetshuse i hele kommunen.

nygadehuset

Indhold

  Med seks biblioteker, seks museer, fire aktivitetshuse, en biograf og diverse store og små spillesteder vil du altid kunne få dit kulturbehov dækket.

  Bøger når det passer dig

  Du kan gå på biblioteket, når det passer dig. Aabenraa Bibliotekerne har fem afdelinger i Aabenraa, Rødekro, Tinglev, Bov og Felsted. Og der er åbent alle ugens dage fra 7 til 22. Vil du på biblioteket uden for den personalebetjente åbningstid, for eksempel om aftenen eller om søndagen, skal du blot sætte dit sundhedskort i kortlæseren for at komme ind.

  På Aabenraa Bibliotekerne kan du også møde spændende forfattere og foredragsholdere: Aabenraa Bibliotekerne afholder cirka 500 arrangementer om året.

  Aktiviteter for dig og dine børn

  De fire aktivitetshuse i kommunen har hver deres profil. Du kan komme til de mange arrangementer, men du kan også bruge værkstederne og øvelokalerne.

  Nygadehuset i Aabenraa har en række særlige tilbud til børnefamilierne: Familiebrunch den første søndag i hver måned, fællesspisning for børnefamilier den sidste torsdag i hver måned og barselscaféer med spændende oplægsholdere.

  Nygadehuset er også et ambitiøst spillested med plads til 110 publikummer. Du kan opleve populære og up and coming bands. For eksempel har Duné, Ulige Numre, Tina Dickow, Caroline Henderson og Nikolaj Nørlund alle spillet på Nygadehuset.

  Sønderjysk kunst og historie

  Du kan blive klogere på den sønderjyske historie og kultur på de mange forskellige museer i kommunen. På det charmerende kunstmuseum Brundlund Slot kan du stifte bekendtskab med to af den danske malerkunsts helt store kanoner: Guldaldermesteren C.W. Eckersberg og avantgardisten Franciska Clausen – begge bysbørn fra Aabenraa.

  Frøslevlejrens Museum bliver du klogere på Danmark og Sønderjylland under og efter besættelsestiden.