Gå til hovedindhold

logo

Varnæs-Bovrup

Nabolandsbyerne Varnæs-Bovrup er et godt eksempel på, hvordan lokalsamfund kan deles om faciliteterne: Her deles vi om børnepasning, skole og idræt. Af samme årsag blev Varnæs-Bovrup da også kåret til Årets Landsby 2012 i Aabenraa kommune. I Varnæs-Bovrup kommer du til at bo dejligt – midt i naturen, og så alligevel tæt på de større byer.

Indhold

  Øst for Aabenraa ligger Varnæs-Bovrup. Tidligere var det to skarpt opdelte landsbyer, adskilt af en bæk, men sådan er det ikke længere. Nu deles vi om stort set alt: Vi er fælles om børnehave og skolen, og idrætsaktiviteter og forskellige arrangementer, der afholdes i løbet af året. Det giver mening og styrke.

  For et par år siden blev byerne bundet yderligere sammen af en kondisti, der meget passende fik navnet: ”Navlestrengen”. Stien forbinder Børnehaven Regnbuen i Bovrup med skolen i Varnæs. De mange fælles tiltag, herunder kondistien, bevirkede, at byerne samlet blev kåret til Årets Landsby i 2012.

  I den nærmeste fremtid vil du kunne opleve yderligere forandringer i vores område: Således har vi fået bevilliget 2,4 mio. kr. til et projekt, der har til formål at binde kultur, natur og kulturhistorie sammen. Omdrejningspunktet er vores kondisti. En landskabsarkitekt og en kunstner har fået til opgave at etablere kunst i det åbne rum – og vi er alle meget spændte på at se, hvorledes de vælger at realisere ideen.

  Vi har en fantastisk natur, meget kuperet omkring Varnæs, og lidt fladere omkring Bovrup. Vi har meget fine strande ved Varnæsvig og Naldtang, og ved Varnæsvig er der også en bådebro. Her arbejder vi på at få lavet et stenrev, der skal fungere som læmole til glæde for bådejere og de badende, og som gemmested for fiskeynglen.

  Vi har også større skovarealer, der er åbne for alle. Her finder du en del gangstier og cykelruter.

  Vi ligger godt midt i naturen, men også med en god beliggenhed i forhold til afstanden til de omkringliggende større byer. Der er 12 km til Aabenraa og 12 km til Gråsten. Der er 12 km til Danfoss i Nordborg, når man tager færgen Bitten Clausen fra Ballebro til Hardeshøj, 22 km til Sønderborg og 30 km til Flensborg.

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden

  Integreret institution:

  Regnbuen Bovrup

  Skole/SFO:

  Varnæs Skole, 0.-6 kl.

  Afstande:

  • Bovrup – Varnæs: 2 km
  • Bovrup – Aabenraa: 15 km – busforbindelse: rute 112
  • Bovrup – Sønderborg: 16 km
  • Bovrup – Felsted: 6 km – busforbindelse: rute 112
  • Varnæs – Aabenraa: 14 km – busforbindelse: rute 112
  • Varnæs – Sønderborg: 21 km
  • Varnæs – Nordborg: 12 km (når man tager færgen Bitten Clausen fra Ballebro til Hardeshøj)
  • Varnæs – Flensborg: 30 km

  Ofte stillede spørgsmål

  - Vi fandt huset ved et tilfælde, dengang vi som nyuddannede arkitekter søgte efter et hus til en rimelig pris.

  Vi kiggede på mange, men faldt for huset i Varnæs. Nu har vi boet her i over 36 år! 

  Citat: Lotte og Carlo Ladegaard-Sørensen