Gå til hovedindhold

logo

Holbøl

Du bor blandt mennesker, der interesserer sig for dig, for naturen og for at være sammen med hinanden i lokalsamfundet. Vi har børnehave, friskole, fibernet, indkøbsmulighed, kirke, et lokalt brandværn og et aktivt foreningsliv - blandt andet Sønderjyllands længste MTB-bane fra 2015. Og så har du kun 7 km til den nærmeste strand ved Sønderhav!

Indhold

  Det hele startede engang omkring år 1.200, hvor gårdmænd og karle besluttede sig for at bygge deres egen kirke. Bønderne var ”frie” bønder og hørte direkte under Kronen. Ingen herremand eller godsejer kunne gøre krav på dem og deres jorde – derfor kunne og ville de selv bestemme, hvordan området skulle udvikle sig.

  Ikke så meget har ændret sig siden da. Du vil opleve, at frivillige og ildsjæle stadig er bærende for udviklingen her i Holbøl, hvor alle glæder sig over, at byens lokale brugs stadig er samlingspunktet.

  Her i Holbøl har vi de seneste år sat fokus på byens ungdom – og således bl.a. startet Grænseegnens Friskole, med elever fra 0. til 9. klasse.

  I det hele taget er vi særdeles aktive, når det glæder om at skabe liv i landsbyen, hvor vi bl.a. har indrettet motionscenter og fra2015 tillige kan prale med at råde over Sønderjyllands længste mountainbikebane.

  Skal du på større indkøb, på arbejde eller besøge venner udenfor området, har du kun 5 km til motorvejen. På 20 minutter når du Aabenraa, Sønderborg eller Flensborg. Ønsker du at tage bussen i stedet, er der afgang til Aabenraa hver time fra Holbøl Midtby.

  I den sidste istid opstod der store gletsjere i Nordskandinavien – og her i vores område nyder vi stadig godt af det fine smeltevand. Bommerlund-kilden har forsynet Hærvejens rejsende med frisk vand – og i Holbøl har vi det i vandhanerne: Dét var da lige en grund mere for dig og din familie at flytte til Holbøl! 

  Dagpleje:

  Find nærmeste dagplejer i området
  Der er også private børnepassere i området.

  Integrerede institutioner:

  Børnehaven Svalen, 0-5 år 

  Skole/SFO:

  Grænseegnens Friskole, 0.-9. kl.

  Indkøb:

  Dagligvarebutik: Holbøl Lokal Brugs

  SpisestedHolbøl Landbohjem

  Afstande:

  • Aabenraa: 20 km – busforbindelse: rute 220
  • Kruså: 6 km – busforbindelse: rute 220 eller 662
  • Sønderborg: 30 km
  • Flensborg: 16 km
  • Motorvej: 5 km

  Ofte stillede spørgsmål

  Min familie, kone og to gæve piger stammer fra Sydslesvig, men flyttede til Djursland, hvor vi boede i 25 år.

  Nu er børnene for længst flyttet hjemmefra, og i 14 år har min kone og jeg nydt en utrolig positiv udvikling i vores ellers meget pressede lokalsamfund her i Holbøl.

  Da skolen skulle lukkes, svarede det vel til at give Holbøl en ”dødsdom”. Men: Vi var klar! Grænseegnens Friskole så dagens lys – og i dag er Holbøl en selvbevidst og kreativ landsby.

  For vores udvikling og indsats blev vi i 2011 kåret til ”Årets Landsby” i Aabenraa kommune. På landsplan har byen opnået at få 2 blomster i det europæiske initiativ ”Blomstrende Landsby” – dem er der p.t. kun fire af i Danmark!

  Det er ikke titler, der betyder noget her i byen, men derimod menneskernes indstilling. Og den er i top her i Holbøl: Bor du i Holbøl, bor du i et smørhul!

  Citat: Volker Schade.