logo

Fårhus-Vejbæk-Kragelund

I lokalsamfundene Fårhus, Vejbæk og Kragelund møder du både engagerede landsbyboere og flot og sjælden natur i Frøslev Plantage. Samtidig har du kun 14 km til storbyen Flensborg på den anden side af grænsen.

Indhold

  Fællesspisning, byfester og cykelture er blot nogle af de aktiviteter, du bliver inviteret med til, hvis du flytter til Vejbæk, Kragelund eller Fårhus, der blev valgt til Årets Landsby i 2010.

  I Fårhus er det sociale omdrejningspunkt Fårhus Forsamlingshus, der fungerer som kulturhus til fritid og fest, med boldbaner, petanque, multibane, trampolin, alt til fri afbenyttelse. Her kan I gå til zumba og benytte vores ungdoms- og ældreklub.

  Mange ejendomme i Fårhus, Vejbæk og Kragelund er indrettet med plads til heste, og lige uden for byen finder du Padborg Ride-klub.

  Fårhus, Vejbæk og Kragelund ligger helt op til de store naturområder Bommerlund og Frøslev Plantager, hvor du kan vandre, løbe, cykle, ride og mountainbike lige ude for døren. Hundeskoven, et særligt område reserveret til at vovsen også kan få frit løb i skovområdet.

  Frøslev Plantage rummer et sjældent landskab med tæt nåleskov, hedestrækninger og såkaldte klimper: klitter med mose på toppen.

  I et hjørne af dette flotte område ligger Frøslevlejren, en af Europas bedst bevarede tyske fangelejre. Det blev bygget til at huse ca. 1.500 fangere under den tyske besættelse i 2. verdenskrig. I dag rummer lejren en mindepark, et museum, Hjemmeværns museet, FN Museet, en naturskole og en efterskole.

  Umiddelbart nord for landsbyerne finder du også Danmarks længste motorbane Padborg Park.

  Skolebørn kommer til at gå i skole på den nybyggede Lyreskovskolen, der tages i brug til efteråret 2015. Lyreskovskolen samler tre mindre skoler i Frøslev-Padborg, Kruså og Bov til én stor, moderne skole, der er bygget og indrettet efter moderne læringsprincipper.

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.

  Integrerede institutioner 0-6 år:

  Skole/SFO:

  Lyreskovskolen

  Indkøb:

  Nærmeste dagligvarebutikker i Padborg og nærmeste spisested er Frøslev Kro

  Afstande:

  • Padborg: 5 km
  • Flensborg: 14 km
  • Tinglev Station: 12 km
  • Aabenraa: 25 km

  Ofte stillede spørgsmål

  - Det bedste ved at bo i Fårhus er den afslappede og rummelige måde folk omgås hinanden på. Du kan vælge at være dig selv og du kan vælge at deltage fuldt og helt i det omfattende landsbyliv og straks er du accepteret og en del af helheden. Her er nærvær og samhørighed, hele byen flager på din runde fødselsdag, naboen rydder din indkørsel for sne med sin traktor, genboen har en højtryksrenser som du kan låne og nede ad gaden bor en ung mand, der river din indkørsel til weekenden, med sin havetraktor. I Fårhus bor du i en landsby, mens bylivet kun er et kvarter derfra. På lørdag møder du op til ren by arrangement og bagefter er der grillpølser og lidt vådt til ganen, sammen med alle dine nye naboer. Er du så heldig at arbejde i Padborg, så kan du tage cyklen og skyde genvej igennem Frøslevlejren.

  Citat: Paul Reinhardt