Gå til hovedindhold

Bylderup-Bov

Vi har gang i rigtig meget her i Bylderup-Bov! I Bylderup-Bov finder du både dagpleje, dansk og tysk børnehave og skole samt friskole. For de aktive findes der et hav af muligheder, som fx håndbold, fodbold, spejderliv, gymnastik og en rideskole. Vi har endda vores eget lægehus i byen, og et friluftsbad.

Indhold

  I Bylderup-Bov vil du opleve, at kultur- og foreningslivet spiller en meget stor rolle for byen og vores identitetsfølelse. Vi har flere gode tilbud, bl.a. et lokalbibliotek, som drives af frivillige, et forsamlingshus kendt for de årlige højskoledage, et idrætscenter med motionscenter, keglebaner og foreningslokaler og et friluftsbad. Vores friluftsbad vil hen over de næste par få en overhaling, der gør, at det bliver Aabenraa Kommunes første kunstige svømmesø, i tråd med tidens klimaambitioner.

  Som noget helt unikt for en by af vores størrelse kan I vælge mellem hele tre forskellige skoler: Folkeskolen Bylderup Skole, Friskolen Bylderup-Bov og den tyske skole Deutsche Schule Buhrkall.

  Vi har gode institutioner og indkøbsmuligheder.

  Lidt historie:

  Bylderup-Bov er opstået omkring jernbanen, der blev anlagt i 1867, hvor landsdelen endnu var tysk. Strækningen var dengang eneste øst-vest forbindelse i den danske del af Sønderjylland.
  I Bov og Bylderup kunne man ikke enes om, hvor stationen skulle ligge. Derfor placerede man stationen i det åbne land – mellem de to landsbyer. I foråret 2021 blev den gamle jernbanestrækning inddraget til natursti, som strækker sig 1,2km igennem byen - et projekt der blev understøttet af Aabenraa Kommunes bæredygtighedspulje og sat i stand via dygtige og frivillige kræfter fra lokalområdet.

  Dagpleje:

  Find en dagplejer i nærheden
  Der er også private børnepassere i området.

  Integrerede institutioner 0-6 år:

  Børnehaven Blæksprutten
  Deutscher Kindergarten Bülderup

  Skole/SFO:

  Bylderup Skole 0.-9. kl.
  Friskolen Bylderup-Bov 0.-9. kl.
  Deutsche Schule Buhrkall 0.-7. kl.

  Indkøb:

  • Dagligvarebutik
  • Spisesteder

  Andet:

  Afstande:

  • Aabenraa: 25 km
  • Tønder: 17 km
  • Flensborg: 28km
  • Motorvej: 24 km