Gå til hovedindhold

Stofbehandling for voksne

Hvis du har problemer med stoffer, kan du få råd og vejledning og behandling på Rusmiddelcenter Aabenraa.

Indhold

  Behandlingsgaranti

  • Stofbehandling i rusmiddelcentret er et gratis tilbud
  • Stofbehandling iværksættes senest 14 dage efter, at du har henvendt dig
  • Når du er blevet tilbudt stofbehandling, kan du frit vælge, om behandlingen skal foregå i Aabenraa eller i en anden kommune

  Henvendelse

  Brugere eller pårørende kan frit ringe, skrive eller henvende sig personligt i Rusmiddelcenteret for at få en tid, hvor man i samarbejde finder frem til det behandlingstilbud, som passer bedst. Samarbejdspartnere og andre myndigheder kan, sammen med en borger, tage kontakt til Rusmiddelscentret med henblik på hjælp til borger.

  Behandlingstilbud

  Rusmiddelcenterret tilbyder individuel behandling som gruppebehandling. 

  Pårørendesamtaler

  Pårørende tilbydes enesamtaler eller deltagelse i pårørendegruppe.

  Substitutionsbehandling

  Rusmiddelcentret tilbyder substitutionsbehandling, hvor borgeren under vejledning behandles med substitutionslægemidler. Lægemidlerne, som anvendes i behandlingen, er blandt andet Suboxone eller Metadon. Lægekonsulenten træffer beslutning om lægemiddel og dosis. Der udarbejdes både en plan for den medicinske- og socialfaglige behandling.

  Døgnophold

  Du kan søge om døgnbehandling. I forbindelse med bevilling af døgnbehandling, vil der via den kommunal behandler på Rusmiddelcenteret, blive foretaget en individuel konkret beregning af egenbetaling for kost, logi mv. efter gældende satser.

  Du er altid velkommen til at kontakte Rusmiddelcenter Aabenraa, hvis du har spørgsmål.