logo

Hovslund og Øster Løgum

Vores landsbyer og området omkring Hovslund og Øster Løgum er attraktive at bosætte sig i. Dét har også en del børnefamilier opdaget, som er flyttet hertil indenfor de seneste år. Du og din familie får plads, ro og dejlig natur at boltre jer på – og børnene er sikret en god start på fællesinstitutionen Hovslund Børneunivers.

Indhold

  I den nordvestlige del af Aabenraa kommune finder du Hovslund og Øster Løgum. Vores to landsbyer ligger så tæt op ad hinanden, at vi besluttede os for at skabe et aktivt og velfungerende lokalsamfund, hvor der er højt til loftet og plads og rum til, at også du og din familie kan udfolde sig.

  Vores samarbejde har virkelig givet bonus. Et af resultaterne ser du således udmøntet i Hovslund Børneunivers, en innovativ skolemodel, hvor dagpleje, børnehave, folkeskole og SFO er blevet samlet under én hat. Som det næste ønsker vi at skabe bedre sports- og gymnastikfaciliteter for de mange aktive, der bor i vores område. Og samtidig arbejder vi for, at der med tiden kan udstykkes nye byggegrunde.

  Området ligger centralt i Sønderjylland. Vi har kun 7 km til motorvejen og Rødekro, hvorfra der er gode togforbindelser samt bybus til Aabenraa. Sygehus Sønderjylland når du efter 9 km.

  Vi kan byde på et aktivt foreningsliv, med bl.a. spejdere, gymnastikforening og lokalråd. Endvidere finder du mange vandrestier og et varieret udbud af cykel- og løberuter.

  Forsamlingshuset finder du i Hovslund - sognets kirke ligger i Øster Løgum.

  Hovslund og Øster Løgum ligger i nogle fantastisk historiske omgivelser. Gravhøje, Hærvejen, Immervad-broen og Hærulfstenen vidner om, at området har været beboet i rigtig mange år.

  Selve sognet består også af andre små hyggelige landsbysamfund, f.eks. Rugbjerg, Andholm og Nr. Hjarup. Du vil med sikkerhed kunne finde lige netop den plet, der opfylder behovet for dig og din familie.

  Dagpleje/Børnehave/Skole/SFO:

  Hovslund Børneunivers

  Indkøb:

  Købmandsbutik

  Afstande:

  • Aabenraa:13 km
  • Rødekro: 7 km
  • Motorvejen: 7 km

  Ofte stillede spørgsmål

  - Vi hedder Nicolai og Julie og er et ungt par i tyverne. Vi kommer fra henholdsvis Vamdrup og Haderslev, men flyttede sammen til Sønderborg på grund af uddannelse. Vi følte os langt væk fra vores familie da vi boede i Sønderborg, og havde derfor et ønske om, at flytte lidt tættere på igen, efter endt uddannelse.

  Da vi i starten af 2013 kørte en omvej hjem fra en familiefest, kørte vi igennem Øster Løgum og fik da øje på vores drømmehus, og 6 måneder senere stod vi med nøglerne og var klar til at flytte ind!

  Vi havde ingen relationer til byen i forvejen, men vi har bestemt ikke fortrudt, at vi er flyttet hertil.

  Vi er blevet taget rigtig godt imod af alle og vi kunne ikke ønske os bedre naboer. Derudover er det super fedt, at se det sammenhold der er i byen, plus at der bliver støttet godt op omkring de arrangementer der bliver afholdt, såsom fælles spisning, ringridning osv.

  Vi glæder os til i fremtiden, at få vores egen lille familie her.

  Citat: Nicolai og Julie Tøndering