Gå til hovedindhold

Strategi for Bæredygtig Udvikling

Her på siden kan du læse Aabenraa Kommunes strategi for bæredygtig udvikling frem mod 2025.

Vi ser FN's 17 verdensmål som vigtige og ligestillede mål for bæredygtig udvikling. Det giver en fælles global retning, som vi her i Aabenraa Kommune vil omsætte til lokal handling. Når vi vil gå i en fælles retning, kræver det også en fælles forståelse - derfor har Byrådet sat en ramme for netop det med Strategi for Bæredygtig Udvikling.

VORES VISION: SAMMEN SKABER VI BÆREDYGTIG UDVIKLING

Visionen er enkel, men vejene derhen er mangfoldige. Den mangfoldighed ønsker vi at favne i en fælles retning med plads til lokal udmøntning. Vi folder derfor visionen ud i fire tværgående ambitioner for bæredygtig udvikling:

  • VI FOKUSERER PÅ MULIGHEDER
  • VI SAMARBEJDER OM UDVIKLING I FÆLLESSKABER
  • VI PRIORITERER KONKRET HANDLING I HVERDAGEN
  • VI FORTÆLLER DE GODE HISTORIER

BÆREDYGTIG UDVIKLING - MERE END EN GRØN DAGSORDEN

I Aabenraa Kommune ser vi bæredygtig udvikling som en helhed, der omfatter både en social, en økonomisk og en miljømæssig dimension helt i tråd med FNs verdensmål.

Samlet set betyder vores tilgang, at bæredygtig udvikling kan omfatte mange forskelligartede indsatser, som f.eks. ansvarlig økonomisk politik, bedre naturkvalitet, flere i uddannelse, værdighed for ældre, klimasikring, folkesundhed, gode arbejdsforhold, øget livskvalitet for socialt udsatte, flere arbejdspladser, energioptimering og meget andet.

LÆS STRATEGIEN

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du er altid velkommen til at kontakte vores bæredygtighedskoordinator ved spørgsmål:

Dorthe Lindahl, tlf. 7376 7466, mail: andli@aabenraa.dk